Hjelp i nærområdene hjelper flest

Vidar Kleppe

Vidar Kleppe og Demokratene mener vi først og fremst skal hjelpe flyktninger i nærområdene.

Norge har inntil nå stått for 1,5 % av de totale bevilgningene til hjelp for syriske flyktninger. Hvis man forutsetter at giverlandene vil yte tilsvarende hjelp til de 13,5 millioner hjelpetrengende i Syria i 10 år fremover vil disse motta 67 ganger Norges bidrag.

Det vil si ca. 40 milliarder kroner per år i 10 år. I sum ville dette utgjøre 400 milliarder kroner. Hvis man deler dette beløpet på de 13,5 millionene hjelpetrengende som bor i Syria i dag, vil hver hjelpetrengende syrer motta ca. 30.000 kroner i hjelp over 10 år.

Når man sammenligner dette beløpet med kostnaden ved å motta en syrer i Norge, kr. 7 millioner, ser man at de syrerne som tar seg til Norge, får like mye som 230 av de syrerne som blir igjen. Er ikke den politiske eliten i stand til å tenke prinsipielt om disse spørsmålene? Eller mener man at en syrer som har tatt seg til Norge, er verd 230 ganger så mye som de som blir igjen i Syria?

Først publisert som leserinnlegg i Fedrelandsvennen 15. mars 2016. Debatten hos FVN er lukket, men hos oss er det et åpent kommentarfelt.

 • Je Suis

  Honnør til Demokratene`s alternativ til definisjonsmaktens voktere over den rådende diskurs, – anført av en program-fast redaktør-stand tilsynelatende uten refleks i ryggmargen eller antydning til intellektuell redelighet.

 • Je Suis

  «Debatten hos FVN er lukket»

  Dette får EIVIND LJØSTAD, Sjefredaktøren i Fædrelandsvennen, betalt tross utvist klare tendenser til LANDSSVIK definert som undergraving av landets suverenitet – definert som medansvarlig premissleverandør til regjeringen og Stortinget – definert som ansvarlig for publisering av forsøk på karakterdrap på Sylvi Listhaug i nasjonens skjebnetime, – definert som medansvarlig for offentlig bekreftelse av islam – definert som medansvarlig for en nasjonal-fiendtlig demografisk trend som fratar (etter-) slekten landet – definert som medansvarlig bak at fylket har IS tilhengere – definert som medansvarlig for et ukjent antall døde, voldtatte og lemlestede personer grunnet vedvarende propaganda for mer uansvarlig innvandring inkludert et ukjent antall ikke-sikkerhetsklarerte personer, potensielle drapsmenn, desertører, kriminelle, voldtektsforbrytere og jihadister – definert som medansvarlig for at Norge er eksportør av terrorisme ref. massakre av Al Shabaab i Nairobi

  Inntekt: 2 012 754

 • Je Suis

  «Debatten hos FVN er lukket». – Med utsøkt hilsen til FVN red.

 • Knut Enebakk

  Jeg har stor forståelse for slik Vidar Kleppe ser dette problem. Men å hjelpe i nærområdene lyder for meg noe vagt og upresist. For å konkretisere dette så må det opprettes asylmottak i de trygge landene i Asia og Afrika. Da kan folk søke asyl på eget kontinent. Det er bedre å reise over land enn over hav.

  Så unngår vi at det kontinuerlig drukner mennesker i Middelhavet på vei til Europa for å få et bedre liv. Det er bare tragisk og burde være unødvendig. Mange fler vil bli hjulpet selv om det ikke regner penger nedover folk. En har likevel fått en trygg tilværelse om det så blir en nøktern levemåte.

  Kostnadene til drift av asylmottakene forutsettes å bli skjøttet av landene i Europa som i dag ivaretar denne virksomhet. Parallelt med overføring av asyltjenesten til eget kontinent så kan denne virksomhet bygges tilsvarende ned i Europa. En så pass drastisk endring av asylpolitikken må nok tas på det plan det hører hjemme.

 • Je Suis

  Hadde det bare vært noen hjemme der, men hvem finner vi ? Merkel og EU-topper som legger Europas skjebne i»kalif» Erdogans hender. Man inngår ikke avtaler med krefter som agerer på vegne av islam. Det skulle være elementært flør Oslo-avtalen. Men uansett burde Europa sett skriften på veggen etter Tyrkias rolle i Syria, – oljekjøp av IS, – tyrkiske MIT Iog Al Nusra gassangrep for å knuse Assad. Det vitner om EU-vanvidd å sette Erdogan ved pumpene.

  Så er det vel også på tide å erkjenne hvem som er ansvarlig for Schengens sammenbrudd. – hvem som insisterer på en utdatert asylpolitikk som årsak til menneskesmugling / drukning, – hvem som sendte stående invitasjoner i første omgang, – som dermed erklærte seg uskikket til å håndtere noe som helst på en ansvarsfull måte.

  Endelig antas at det nå kanskje finnes 5000 trente IS-terrorister på europeisk grunn.
  Kort fra iPhone – kan referere kilder

  Hverken Europa eller Norge har økonomien, – med begrensede midler bør de brukes i lavkostland.
  – Europa tåler heller ikke mer segregering !
  https://m.youtube.com/watch?v=e1Btc9qMALg

 • Knut, dette er en del av Demokratenes politikk. Ja, vi må ha mottak i nærområdene. Les artikkelen av Christen Krogvig, Slik stopper vi tragediene i Middelhavet.

 • Dom the Conservative er ingen dum dame å abonnere på. Jeg får hennes videoer på epost, og jeg er en stor fan 🙂

 • Knut Enebakk

  Det var kun ment som en positiv tilbakemelding på artikkelen som var initiert av Vidar Kleppe. Antar at du har forståelse for det. Jeg har tidligere lest artikkelen som du viser til og har vært inne med liknende tilbakemelding der. Så kan jeg ikke huske å ha lest at man har konkretisert hjelp i nærområdene slik som jeg har antydet at det bør gjøres. Også vår aktede statsminister Erna Solberg uttrykker seg i samme ord og vendinger som å hjelpe i nærområdene og alle vi andre er jo så enige. Men det går an å uttrykke seg mer konkret slik som jeg prøver å få sagt det. Dersom dette ikke blir forstått, betydningen av å være konkret i sine uttalelser, så er det ikke min skyld.

 • Steinar Kjærner-Strømberg

  Vidar Kleppe påpeker viktigheten av å håndtere flyktningestrømmen best i nærområdet. En skal huske på at det store flertall av de som reiser til Europa kommer i fra flyktningeleirer i fra fredelige områder. Derved omfattes de ikke av flyktningekonvesjonen art.V
  Videre ser man hva det som kalles «refugee jump». Dette betyr at de som kommer til Hellas ikke har første landet som mål men søker til land med høy velferd.

  Dette gjør det påkrevet med flerfasett handlingsplan. Desverre utgjør Schengen den største utfordringen. Pr dags dato er 41 millioner på vandring. Hvor mange som ankommer Europa gjenstår å se.

 • Jeg oppfattet aldri din tilbakemelding som annet en positiv. Kom gjerne med flere tilbakemeldinger

 • Knut Enebakk

  Ja det er bra.