UDI i et nøtteskall

13933316_10153632997831227_1558189728_nOnsdag 03.august skrev Fædrelandsvennen om høygravide Bernal Sanchez som UNE og UDI har vedtatt å sende tilbake til hjemlandet fordi hennes ektemann tjente 18000 kr. for lite til at de mente han kunne forsørge dem. Det reagerer Mona Haug på. Hun er medlem av Demokratene i Vest Agder.

“Skulle trodd at vi har et av verdens strengeste innvandringspolitikk! Nei, vi har faktisk ikke det når man går litt i sømmene på den. Bare i 2015 kom over 40000 innvandrere til Norge, så våre grenser er i høyeste grad åpne. Er det noen som egentlig vet hva som har skjedd med dem? Sitter de fremdeles på mottak? Skal alle bli?  Norge er et av de beste landene å komme til for mennesker i nød og vi tar imot dem med åpne armer. De får faktisk mye mer enn det de trenger for å starte et nytt og bedre liv,” skriver hun, og stiller, med utgangspunkt i den nevnte saken spørsmålet om vi har en rettferdig innvandringspolitikk?
“Troverdige, pliktoppfyllende, engasjerte og integrerte samfunnsborgere som Sanchez får ikke lov å bli værende i landet p.g.a en liten bagatell som 18000 kr. Her har systemet skylda 100 % og UDI viser ingen toleranse eller interesse for å gå inn i enkeltsaker og vise sunn fornuft og skjønn,” skriver hun, og fortsetter:
“På den andre siden ser vi daglig at kriminelle og grunnløse asylsøker får opphold. De fleste av disse er en belastning for samfunnet vårt og skaper utrygghet og frykt hos oss. For ikke å snakke om den store økonomiske belastningen de er for velferdsstaten Norge. Det burde være nok å nevne vår «alles kjære» Mulla Krekar.
Saken til Sanchez sammen med mange andre tilsvarende saker, som ikke kommer frem i media, viser at stortingspolitikere bør ta en full gjennomgang av innvandringspolitikken og foreta endringer som åpner opp for å gå inn i enkeltsaker og fatte vedtekter på individuelt grunnlag. Vi trenger ikke å ta alle under en kam.
Dette burde vært gjort for mange år siden, da reglene hos UDI ikke har vært endret på 10-talls år.
Vi ønsker en streng men rettferdig innvandringspolitikk i landet, slik at alle grunnløse asylsøkere sendes tilbake og at vi på denne måten opprettholder tryggheten i Norge. Jeg håper at Sanchez får bli i landet.”