Var Muhammed en pasifist?

Jan_Simonsen_Israel3-150x15011Samtlige større nettaviser hadde for en tid siden et toppoppslag om en kristen privatskole der en lærer hadde laget en oversikt over forskjellene mellom Muhammed og Jesus. En mor tipset avisene, som slo opp lærerens påstander som det skulle være en av årets store skandaler. For hva tillot ikke denne læreren seg å lære sine kristne elever? VGs skandaleoppslag lød slik: «Kristen privatskole: – Muhammed spredde islam med krig».

«Tenk å påstå noe slikt. At Muhammed var en kriger,» skriver Demokratenes nestleder i Oslo, Jan Simonsen, og fortsetter: «Muslimene er stolte over at han vant et stort slag mot krigere fra Mekka. Han massakrerte jødene i Medina. I 629 sendte han ut en hær på 3.000 mann som skulle omvende det bysantiske riket til islam, eller få dem til å betale skatt til Muhammed. Og året etter erobret han Mekka. Etter hans død fortsatte hans tilhengere sine erobringstokter. Men kom ikke her og påstå at han spredde islam med krig. Skandale. Slikt kan ikke en lærer lære sine elever.

Og enda mer skandaløst mener selvsagt pressen at det blir når læreren setter krigeren Muhammed opp mot pasifisten Jesus. «Muhammed spredde islam med krig, mens Jesus vendte det andre kinnet til og døde for våre synder», skriver læreren. «Hårreisende», mener moren til en av elevene, og tydeligvis også de fleste norske nettavisene, som blåser opp saken.

Og hva mer tillater læreren seg å fortelle sine elever som blåses opp som en skandale i avisene. Jo, at «Jesus var aldri gift. Muhammed var gift med flere kvinner, og en av dem var et barn da de giftet seg», og i følge VG at «Muhammed helbredet ingen. Jesus helbredet mange.»

Så kanskje de norske redaktørene som mener at disse påstandene er skandaløse og verd toppoppslag i deres avis, kan fortelle oss hvor mange mennesker muslimene selv mener at deres profet helbredet, eller bare gi oss navnet på en eneste muslim som vil benekte at profeten ved siden av å være profet også var en dyktig hærleder og kriger. Det kan de ikke. Så hvorfor da disse aggressive presseoppslagene der læreren blir beskyldt for vranglære?»

 • Katja Nærbø

  Jeg oppfordrer uavhengige mennesker til å lese og studere boka med tittelen: «The Deadly Deception» av Jim Shaw eller få kortversjonen forklart via følgende video: https://www.youtube.com/watch?v=8UpjPzdBaGo .
  Dette forklarer hvorfor våre ledere som har gått på frimurer skole alle benekter den harde og bestialske barbariske sannheten om islam. Boka kan lese eller lasted ned herfra:
  https://www.scribd.com/doc/172362092/The-Deadly-Deception-Jim-Shaw

 • Harald

  Her har du en som har noen synspunkter på det du nevner i dette innlegget:
  Sitat.
  Jeg ville ha gått inn for et skille mellom islam og islamisme hvis Muhammed hadde vært pasifist, og hverken hadde ført kriger eller fordrevet folk fra hjemmene deres. Jeg ville gå med på at IS misbruker Koranen hvis det hadde stått «elsk din fiende» eller «den som er uten synd, kan kaste den første steinen» i Koranen.
  Men hvorfor snakker man om misbruk når det vitterlig finnes 206 passasjer i Koranen som forherliger krig og vold? I Koranen fins det 25 direkte drapsordrer som Gud meddeler de troende, som «drep dem» eller «hugg hodet av dem».
  Hvorfor hevder man da at IS feiltolker Koranen? Gudskrigerne fortolker ingen verdens ting. De gjør bare i praksis det som utvetydig står i Koranen.
  Sitat slutt.