Alle listene godkjent

I likhet med tidligere år stiller Demokratene i Norge lister i samtlige fylker ved høstens stortingsvalg. Noen utmeldte og ekskluderte medlemmer forsøkte å lage problemer med å sende inn alternative lister som de utga for å være Demokratene i Norges lovlige lister. Disse listene ble som ventet forkastet av valgstyrene i de respektive fylkene.

«Det var det endelige tapet for disse personene. Og ikke uventet,» sier partileder Makvan Kasheikal. «At vi nå stiller lister i samtlige 19 fylker er viktig. Det betyr at samtlige nordmenn med stemmerett kan velge vår liste. Det er viktig at alle som er mer enig med vår restriktive innvandringspolitikk og motstand mot EØS og Schengen-avtalene, og vår øvrige politikk, enn med andre partier, stemmer på Demokratene i Norge, også i fylker der det i praksis ikke er mulig å oppnå stortingsmandat,» understreker han.

Kasheikal minner om at partistøtten i de neste fire årene avhenger av stemmestøtten, slik at mange velgere ved årets valg vil bidra til å styrke partiet fremover mot stortingsvalget i 2021. Dessuten vil det gi et signal om at velgerne er misfornøyd med blant annet den liberale innvandringspolitikken som også er ført av dagens regjering, eller med de lave skattelettelsene og kraftige økningene i avgiftene for bilistene. «Den beste måten å vise misnøye på, uten å stemme sosialistisk, på partiet som vil ha enda mere skatter og avgifter, og en enda mer liberal innvandringspolitikk, er å stemme på Demokratene i Norge, også i de fylkene hvor vi i praksis ikke kan få mandat,» sier han.