Bompengene ruinerer oss

Da Fremskrittspartiets samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen forrige onsdag la fram Nasjonal transportplan for årene 2018-2028 gikk det fram at bompengene som er omfattet av planen beløper seg til 131 milliarder kroner, eller 10,9 milliarder i året. Det fikk Demokratene i Norges politiske nestleder Vidar Kleppe til å rase over FrPs løftebrudd. «Vanligvis jubler vi når det blir satt norgesrekorder, men denne gangen er det grunn til å gråte», sa han. Nå viser det seg at norgesrekorden er langt mer solid enn det regjeringen ville innrømme. Partileder Makvan Kasheikal rister på hodet over regjeringen.

Det er bladet Motor, som er medlemsbladet til Norges Automobil-Forbund (NAF), som har regnet seg fram til at den reelle bompengeutgiften for de kommende årene blir hele 281 milliarder kroner. Det vil si 112 000 kroner på hver bilist i Norge. «Økonomisk ruin for mange bileiere med normale eller lave inntekter,» mener Kasheikal. «Dette kan vi ikke leve med. Konsekvensen vil bli at mange familier må gi opp å bruke bil, og mange vil få store praktiske problemer med å komme seg til arbeidsplasser, butikker eller barnehager,» frykter han.

Regjeringen har ikke tatt med regningen for fylkesveiene i sin melding, og heller ikke totalprisen for de mange, store bypakkene er inne i den nasjonale transportplanen, ifølge Motor. Når disse bompengeprosjektene tas med mener Motor at prisen som norske bilister gjennomsnittlig må betale hvert år for å passere bomstasjoner ender på 112 000 kroner. Det kan du lese mer om her.

 • ███████ ███████

  Akkurat som byfaen fra helvete i Bergen. Trikken som ingen vil ha har blitt et spleiselag mellom bilistene og staten. Det blir så ille at det ikke lenger er levelig å komme seg til jobb for oss som ikke har andre alternativer.

  En økonomisk ruin for folk som bare ønsker å jobbe og hente i barnehagen.

  Bergen har blitt et bompenge regnhøl som skal forlates ASAP etter 10 år som innflytter.

  Så er det byrådet , en mongolid gullfisk hadde gjort en bedre jobb.
  Byrådet består av AP,KRF og Venstre.
  Bilismens tid er over har dem bestemt og gjemmer seg bak «miljøet».
  Så lenge du betaler nok til kommunen kan du gjøre hva f… du vil.

  Samtidig er cruiseship som forurenser like mye som 10.000 biler velkomne i havn hele sommeren, da er det ingen spørsmål.

  Sannheten er at de driter faen i miljøet så lenge PENGENE kommer. Det er det alt handler om og ingenting annet. Den som tror noe annet er bare naiv.

  Måtte hoder rulle..

  Godt valg!