Ikke helt fornøyd med valget

«Valget mandag ga det beste resultatet i Demokratene i Norge og Demokratenes historie. Det bør være en inspirasjon til videre partibygging,» sier Demokratene i Norges leder Makvan Kasheikal. Han mener valget kunne vært enda bedre, men at det var vanskelig dette året siden det deltok flere nye partier som konkurrerte om de samme velgerne som Demokratene i Norge.  

«Men», sier Kasheikal, «Alliansen klarte ikke 500 velgere i et eneste fylke, og heller ikke kravet om 5000 velgere på landsbasis, og kan ikke stille til valg ved neste korsvei uten å samle nye underskrifter. Det samme gjelder Kystpartiet. Så mye tyder på at det blir enklere ved neste valg.» 

Makvan peker også på at Demokratene i Norge i Vest Agder økte sitt stemmetall siden forrige stortingsvalg med 50 prosent, og at landsresultatet ble rekordartet til tross for en svært svak organisasjon, med kun 5-6 aktive fylkeslag. I resten av landet ble det ikke drevet aktiv valgkamp. Til tross for det fikk partiet velgere i samtlige fylker. «Bygger vi opp aktive fylkeslag der vi ikke har lag nå, og forsterker de fylkeslagene vi i dag har, vil resultatet bli et helt annet. Det er dette arbeidet som må begynne nå,» sier han. Makvan roser de som har deltatt aktivt i valgkampen, og takker de tilltismennene som avstte tid til valgkampen.

 • AmundIngvar

  Kan ikke si at jeg er særlig fornøyd når vi ikke klarer å komme
  over 4000 stemmer, og der vi har lister i hvert eneste fylke.
  Nei, detter var dårlig!

 • Ja, dette var et elendig valg. Vi må stikke fingeren i jorda og ikke lovprise et skittvalg.

 • Gjest

  bedre enn for 4 år siden, MEEEN… siden vi har jobbet så hardt nå, så synes jeg at vi har fortjent 9000 stemmer… eller mer… men men, bedre lykke neste gang 🙂

 • Slakhonde

  Merka meg at det gikk ganske dårlig i Sør-Trøndelag, der jo du Kristian har markert deg og jobba godt – hva kan det komme av?

 • Jeg vet ikke hva som har gått galt, men det dårlige resultatet i Sør-Trøndelag er i hovedsak mitt ansvar. Jeg setter min plass som leder i Sør-Trøndelag til disposisjon.

 • Knut Ivar Heggem

  Ha is i magen nå Kahrs. Det står vel knapt noen i kø til å ta over. Jeg tenker: Blir Demokratene sett på som en miniutgave av Frp? Kanskje er ikke folk klar over at Demokratene er mer nasjonalkonservativt? Det er jo et hav av forskjell mellom Demokratene og Frp slik jeg ser det, i økonomiske spørsmål er jo Frp globalister, og de ønsker oss fortsatt som en del av EØS/EU. Hvis man får frem disse forskjellene, samt troen på at Demokratene kan bli et parti å regne med, så er velgergrunnlaget absolutt til stede.

 • Olaf Roalkvam

  Det er flere som burde stille sin plass til disposisjon. Både som fylkesledere og sentralstyremedlemmer. Jeg nevner Max Hermansen i Oslo, Per C. Stenvaag i Hedmark samt herr Østvold i Rogaland og Marianne Solheim i Hordaland. De burde i likhet med deg ta ansvar for egne fadeser.

 • Roger Gundersen

  valget er ikke elendig…. men ett svar på at vi må mer frem i lyset og ut blant folket i gata… vi må fokusere mye mer på og komme oss ut og yte mer velvilje enn og sitte inne og skrive på face eller twitter, klart det hjelper… men ikke nok… vi må ut og gjøre jobben selv og heller sette fokus opp mot neste valg nå.. komme mer frem i lyset og dele vår meninger og politikk slik at folk får høre enn og bare skum lese på nett… så heller ta lærdom av denne omgangen og se fremover på hva vi kan gjøre og må gjøre nå…

 • Slakhonde

  Det er vanskelig å komme ut av skyggenes dal i norsk politikk. En åpenbar utfordring for Demokratene er støyen rundt lederskap, men det er nok mest for spesielt interesse og historie nå. En annen ting er at folk flest tror vi lever i et demokrati, og at partiet Demokratene burde være unødvendig. Paralellene med Frp er også mange. Positivt er et veldig(!) omfattende program ned i minste detalj på mange områder – imponerende! For min del er det den servile holdningen til Israel som gjør utslaget i negativ retning. Foran neste valg må en jobbe mer strategisk-kynisk, og fokusere på kjernevelgerne.

 • Her var det mye konstruktivt. Det er nødvendig med et antiglobalistisk parti som samtidig konfronterer islam ideologisk og teologisk. Her er ikke FrP i nærheten av å tilby de gode løsningene. Deres liberalisme og globalisme står i sterk kontrast til nasjonalkonservativismen. Jeg tror også det er mulig å støtte Israel uten å være servile. Vi må kunne kritisere Israel når de allierer seg med hodekapperne i Saudi-Arabia mot Iran eller som da de prøvde å senke det amerikanske spionskipet USS Liberty under seksdagerskrigen i 1967.

 • Jan Haugen

  GRATULERER ! Dere klarte NESTEN å innsette muslimsekta AP i regjering – sammen med Jødehateralliansen og alle de andre tøysepartiene. Rart at ikke LO sponset dere med noen millioner…………. 🙁

 • Neida, LO har ikke støttet oss. De har aktivt motarbeidet et patriotisk parti som vårt. Se artikkelen LO undergraver demokratiet for mer informasjon. Det er mye bra innvandringsretorikk i FrP, men de har ikke tatt et grunnleggende teologisk og ideologisk oppgjør med islam i henhold til originalkildene Koranen og Sunna. Dette er det kun Demokratene i Norge som har gjort. Husker du at Anders Anundsen gikk ut og bedyret at det ikke er noen sammenheng mellom islam og islamsk terrorisme? Her trenger FrP å bli utfordret.

 • Jeg kan opplyse om at jeg fremdeles har styrets tillit som leder av Sør-Trøndelag fylkeslag av Demokratene i Norge. Nå må vi sammen se hvor veien videre går, men Demokratene i Norge kan ikke fortsette i nåværende form som promilleparti. Nå trenger vi en patriotisk samling av likesinnede partier og glemme all småkonge-mentalitet. Skal vi komme over sperregrensen og eller kapre direktemandat i fylkene, må vi samarbeide.

 • Jan Haugen

  Å oppnå 4000 stemmer for et 13 ÅR gammelt parti, er vel ikke akkurat «glitrende» ?

 • Overhodet ikke.

 • Jan Haugen

  Men dette visste dere på forhånd….

 • Demokratene

  «Jeg kan opplyse om at jeg fremdeles har styrets tillit som leder av Sør-Trøndelag fylkeslag av Demokratene i Norge. Nå må vi sammen se hvor veien videre går, men Demokratene i Norge kan ikke fortsette i nåværende form som promilleparti.»

  Nå er Kristian Kahrs ute av Demokratene i Norge. Kuppmakeren som ble spist av sitt eget kupp er ute av promilledansen.