Statlig mobbing av trygdemottakere

Demokratene i Kristiansand og Vennesla får stadig henvendelser fra fortvilte pensjonister som klager over at NAV har sluttet å sende ut utbetalingslapper i posten til trygdemottagere, forteller Demokratenes gruppeleder i Kristiansand bystyre, Vidar Kleppe, og lederen for Demokratene i nabokommunen Vennesla, Jorunn Aaselle Olsen. Alt sendes nå kun digitalt. Mange trygdemottakere bruker ikke PC og er ikke på Internett. «NAVs beslutning om å kun sende utbetalingslapper på nett, begrunnet med at de vil spare penger, er hårreisende», mener de to.

«Her må Regjeringen instruere NAV om at de som ikke bruker nettet får tilsendt trygdeytelser. Det er ikke det norske samfunnet verdig å behandle våre eldre slitere på en slik uverdig måte. Vi går så langt om å kalle det statelig mobbing,» mener Kleppe og Aaselle Olsen.

 

  • I sin forrykende iver etter å «digitalisere» samfunnet så raskt som mulig, tar ikke det offentlige hensyn til at det er mange i samfunnet vårt, spesielt blant den eldre garde, som slett ikke har forutsetning for å beherske eller benytte digitale tjenester. Dette prestisjeprosjektet er nesten for overgrep å regne i regi av statlige institusjoner som NAV, skatteetaten, mv..