Truet vekk fra valgboden

I demokratiet Norge unnlater politiet å følge opp trusler mot valgkampmedarbeidere som dermed ikke kan drive sin valgkamp i fred. I Oslo har det vært flere alvorlige episoder i forbindelse med Demokratene i Norges valgkampen, som i stor grad blir drevet ved en valg bod på Kar Johan. Førstekandidaten for Demokratene i Norge i Oslo, Max Hermansen, har vært nødt til å holde seg borte fra valgboden i denne uken, av frykt for egen sikkerhet.

Samtidig med at Max Hermansen har vært truet og boden ødelagt, uten noen reaksjoner fra politiet i form av økt vakthold, ble Arbeiderpartiets bod rammet av et egg. I løpet av kort tid var tre politibiler til stede for å lete etter eggkasteren, forteller Max Hermansen. Han har nå innlevert tre anmeldelser til Oslopolitiet.

«Litt før kl 16 18. august sto jeg som vanlig og delte ut løpesedler for Demokratene i Norge ved vår valg bod ved Karl Johans gate mellom Nationalteateret og Universitetet. Det står flere personer ved siden av meg til høyre, opptatt med en diskusjon dem imellom. Plutselig kommer det en person rett mot meg. Han prøver å ta løpesedlene jeg har i hånden, fra meg, men klarer det ikke. Han roper “rasistsvin” til meg,» forteller Max Hermansen, og legger til:

«Han er meget pågående, og jeg rygger inn bak dem som står ved siden av meg og valgboden for å komme unna ham. Jeg prøver deretter å utløse en alarmboks jeg har liggende på bakken ved hjørnet av valgboden. Før jeg får til det, kommer angriperen og sparker boksen av gårde med et hardt spark, slik at deler av den havner ute i Karl Johans Gate. Han går deretter oppover Karl Johan. Han som gjorde dette, var omtrent på min høyde – 172 cm, lys i huden og lyst meget kortklippet hår, i tyve-årene tror jeg, og hadde trolig en lys hettegenser».

«En bekjent av Max Hermansen som har vært en del ved valgboden, har fortalt  at dette er en kjent person fra antifa-miljøet. Han sier også at den samme personen passerte minst to ganger før han angrep,» forklarer Hermansen i politianmeldelsen.

Hermansen har også anmeldt et tyveri og ødeleggelse av løpesedler to dager tidligere. «Kl. 15.33 sto jeg som vanlig og delte ut løpesedler for Demokratene i Norge ved vår valg bod ved Karl Johans gate mellom Nationalteateret og Universitetet. Plutselig kommer det en høy person rett mot meg. Han tar fra meg løpesedlene jeg har i hånden, vrir dem opp og ødelegger dem, og kaster de deretter. Han fortsetter videre nedover Karl Johans gate. Jeg går etter ham og tar vedlagte bilde. Når jeg roper etter ham, gir han meg fingeren, skriver han i anmeldelsen.

Max Hermansen har selvsagt også, i egenskap av å våre leder for Demokratene i Oslo, anmeldt ødeleggelsen og hærverket mot partiets valgbod. Det skjedde natt til søndag 20. august 2017, omtrent kl 00.20. «Grunnlaget for at vi vet det omtrentlige tidspunktet for nedrivningen, er en artikkel med to bilder på nettstedet www.ektenyheter.no som ble lagt ut rett etter at valgboden ble ødelagt,» forklarer han.

«Mandag morgen, den 21. august, oppdaget vi at også den store parasollen vår – med vårt merke på, som sto ved siden av valgboden, var ødelagt og kastet opp på restene av valgboden. Vedlagt et bilde av også dette. Vi har i dag konstatert at den platen hvor jeg hadde skrevet “YTRINGSFRIHET?” med store bokstaver, ikke lenger ligger slik den gjorde fra søndag av. Bekrefter ytterligere at det er noen som ikke ønsker at vi skal kunne si vår politiske mening, som har gjort dette. Vi krever at den eller de ansvarlige for denne ødeleggelsen, blir straffet og betaler oss erstatning for ødeleggelsene og for tort og svie,» skriver Demokratene i Norges førstekandidat i sin politianmeldelse..

 

 

 • Gjest

  jeg har sent klage til myndighetene ang dette, og fortalte at også dette er rasisme.. er du ikke enig i DiN, så er du en rasist, ifølge rasist og diskriminerings loven…

 • Vidar Haugen

  Det kan selvsagt låte paranoid, men jeg skulle GJERNE vite om Oslo-politiet har fått visse «føringer» om hvem de skal prioritere og hvem de definitivt IKKE skal ta hensyn til, når det gjelder beskyttelse og vakthold vdr. valgbodene langs Karl Johans Gate. Jeg er HELT sikker på at hadde det vært en sentral politiker for f.eks. Arbeiderpartiet som hadde blitt utsatt for trusler og fysiske angrep, hadde vedkommende fått døgnkontinuerlig beskyttelse, og polititjenestemenn i konstant operasjon rundt AP’s valgbod… Arrester meg gjerne om jeg tar feil…

 • Propell

  Alle tegn i tiden som gjør luxusturister definert som flyktninger voldelige er seff at NAVtrygda er for liten jfr alle voldelige minstepensjonister som går bananas. Skal tydeligvis ikke være at som gjest i et land som fôrer dem skal verten bestemme reglene for oppholdet. Neida. Her skal gjesten e bestemme

 • Gjest

  er nok dess slik ja 🙁

 • Gjest

  du er ikke paranoid, det nok slik det er… :/