Hvor svake politikere har vi?

“SPs tidligere leder Liv Signe Navarsete har lagt store problemer for sitt eget parti. To år i etterkant lager hun bråk for å finne ut hvem som sendte henne en ufin tekstmelding. Tekstmeldingen låt «Jeg vil ha fitta di», og har nå ført til at Navarsete har sykemeldt seg,” skriver Jan Simonsen, styremedlem i Demokratene i Norge, og fortsetter:

“Spørsmålet melder seg: Er hun virkelig så psykisk syk på grunn av denne ene tekstmeldingen at hun ikke kan utføre sitt arbeid på Stortinget? Burde hun ikke heller bare trekke på skulderen da hun mottok trakasseringen, slette melding, og tenke «for en idiot som har sendt dette», og deretter glemme hele saken.

Også andre politikere har sykemeldt seg etter å ha fått kritikk. Åslaug Haga ble kritisert fordi hun hadde en leieboer i et stabbur. Hun gikk av som partileder og statsråd og sykemeldte seg i fire uker. For en bagatellmessig kritikk, hauset opp av pressen.

Hadde hun heller tatt det med ro, eventuelt beklaget feilen, hadde hun kommet bedre ut av det. Men spørsmålet er: Var hun virkelig så psykisk syk på grunn av denne stabburdebatten at hun ikke kunne utføre sitt arbeid på Stortinget?

Trond Giske knakk også sammen da han ble beskylt for seksuell pågåenhet overfor partifeller og andre. Han sykemeldte seg,

Men spørsmålet er: Var han virkelig så psykisk syk på grunn av disse anklagene at han ikke kunne utføre sitt arbeid på Stortinget? Giske har alltid stått frem som en sterk person. Plutselig var han ikke det lengre.

Selv Per Sandberg valgte å sykemelde seg da han fikk kritikk for å ha drukket en akevitt og en øl før han gikk på stortingets talerstol. Det gjør mange danske folketingsmedlemmer og parlamentariker fra mange land daglig. Og en undersøkelse viste at Sandberg hadde en promille som var så lav at han ikke ville mistet lappe dersom han hadde kjørt bil.

Spørsmålet er: Var virkelig den råtøffe politikeren Per Sandberg så psykisk syk på grunn av disse anklagene at han ikke kunne utføre sitt arbeid på Stortinget?

Min teori er: Politikere har skaffet seg rådgivere. De har ment at å sykemelde seg vil resultere i taushet i mediene. Avisene vil ikke få tak i politikerne for kommentarer. Sykemeldingen gir en tenkepause, og bidrar til å roe saken ned.

Men hvilket signal gir det velgerne. Politikere tar jo med jevne mellomrom til orde for å stramme inn sykelønnsordningen for å forhindre misbruk, og forhindre at arbeidstakere sykemelder seg for småting. Mitt råd til politikere i mediestorm, der jeg selv har vært: Stå på beina, gå på jobb, vis deg i gatebildet, fortell sannheten, eller rett og slett trekk på skuldrene og legg saken bak deg.”