Kun norske statsborgere bør kunne stemme ved kommunevalget

«Meningsløst», mener Vidar Kleppe. «Flere av dem kan ikke lese eller forstå norsk, og mange har garantert ikke satt seg grundig inn i norske samfunnsforhold, eller i hva partiene står for,» mener han, og er helt enig med Sissener i at loven må endres. Det er ifølge Nettavisen nær en halv million utlendinger uten norsk pass inviteres inn i valglokalene høsten 2019.

«Det er ikke en populær øvelse å angripe stemmeretten. Men, det er all grunn til å påpeke at det litt populistiske vedtaket fra 1983 om å gi utenlandske statsborgere stemmerett ved kommunevalg ikke lenger henger helt på greip. I 1983 var innvandringen til Norge beskjeden, og de som kom dro hit for å finne arbeid og hadde sterke ønsker om å delta i samfunnet. Nå er det dette snudd på hodet, fordi innvandringen er langt større og de som kommer har ofte et helt annet utgangspunkt,» skriver Jan Petter Sissener, og Vidar Kleppe sier seg helt enig.

 • Sina Staes Janevska

  jeg er enig med deg her Vidar

 • Victor Nevland

  De som ikke har Norsk statsborgerskap burde ikke ha rett til å være med å velge hvordan dette landet skal være på noen måte. Skal jeg gå på ferie i Canada og legge igjen en stemme for hvordan deres opplegg skal være før jeg drar liksom?

 • Torkel Andersen

  Enig og det burde være opplagt for alle og enhver.

 • Halvtan Svarte

  I de fleste siviliserte land som jeg kjenner til så får man kun stemmerett som statsborger av landet. Dette som nå skjer er vel noe AP og deres kumphaner på venstresiden har funnet på? Mens Krf henter folk på gamlehjem med buss og kjører dem til valglokalene, så kjører AP folk fra flyktningemottakene ned til valglokalene…