På tide at Vesten støtter kurderne

I forgårs var det seks måneder siden verdens  største etniske  folkegruppe  uten en egen nasjonalstat avholdt folkeavstemning om løsrivelse ifra Irak . 93% av deltakerne sa ja til suveren og selvstendig stat under navnet Kurdistan. Dette medførte en aggressiv politikk ifra diktaturregimer i Midtøsten oven for kurdere. Siden folkeavstemning har det kurdiske befolkningen i Nord Irak levd under omfattende økonomiske og politiske sanksjoner, blant annet er  luftrommet stengt av regjeringen i Baghdad.

Dette har hatt store negative menneskelige ringvirkninger. Det er medisinmangel, det er matmangel, flere hundre tusen offentlige ansatte har ikke har fått sine lønninger. Regjeringen i Baghdad har nå i realiteten gjennomført et tung og omfattende blokade av kurdiske områdene i et halvt år. «Reaksjonene ifra vesten har vært minimale , selv om kurderne har stått i brodden for kampen mot Den islamske staten, og i flere tilfeller nærmest vært som menneskelig skjold for å stoppe terrorgrupper, først og fremst IS» påpeker lederen for Demokratene i Norge. Makvan Kasheikal, selv kurder.

«Det er på tide av Vesten våkner opp og støtter en folkegruppe som er vestlig orientert, kjemper for demokrati og har bidratt i kampen mot terror,» mener han.

  • Gjest

    ikke for å være spydig eller noe, men Norge og vesten skal vist støtte alt og alle… hva med at alt og alle støtter Norge og vesten? … Frankrike hadde nettopp terror, hvem er som hjelper dem med å bygge opp igjen?? …. jeg føler at vi er en krykke der alle kan støtte seg til, men hva om krykken brekker? … (sånn billedlig talt «knekker»)

  • jodleik

    Vi mangler kunnskap om kurderne og deres kamp. Det ser også ut som myndighetene i Norge har en politikk der de ikke skal få høres. Jeg tenker på den flotte og fredelige demonstrasjonen nylig der ønsket kun var å få formidle sin situasjon om massakrene i Abril. Har aldri sett en demonstrasjon utført av muslimer blitt kvelt på denne måten. Når vi kjenner kurdernes heltemodige kamp for å eliminere Daesh er det uforståelig for meg at vesten ikke støtter dem. . Kurderne er et fyrtårn i Midtøsten med verdier vi kaller Vestlige. Men de står så alene. Kurdere i Europa bør kanskje prøve å få oss mere opplyste? Ikke nok med at dere må kjempe for deres eksistens der dere hører hjemme, dere får heller ikke støtte blant oss som innbiller oss at vi står for det gode og rettferdige. I den krigen vi står oppe i mellom det gode og det onde er det viktig å vite hvem som er fiender og hvem som er venner. La oss bli mere opplyste om deres situasjon. Når vi ser hva dere klarer i Midtøsten burde det være gjennomførbart å få åpnet våre øyne i Europa.