Sosialistisk «snillisme» er tvang

Noen mennesker mener at man har «rett» på noe fordi det er «synd» på en. Det mener ikke Sverre Høegh Krohn som er kontaktmann for Demokratene i Vestfold. «Det er sosialismens vei. Sosialismen er usunn og unaturlig og ender alltid i sult. Fordi ingen synes egentlig synd på disse det «er» synd på. Så ingen gidder egentlig å jobbe for dem. Så samfunnet stopper opp,» skriver han, og fortsetter:

«Folk er egoister og det er naturlig og sunt.

Vi mennesker er avanserte. Vi er rike. Vi er så rike og avanserte at vi kan gi hverandre gaver og ekstraytelser. Pga. vår «godhet».

Vi mennesker kan vise vår overlegenhet gjennom «gode» handlinger. Vi går bort til vilt fremmede og «gir» dem noe. Og gjennom denne handlingen så viser vi oss selv og andre at vi er mer enn dyr. Og det er greit. Det er snobberi. Veldig imponerende. Hipp hurra. Du er stor. Nesten en Gud, vil jeg si.

Men så vil noen dra denne eplekjekke måten å imponere seg selv og andre på ett skritt videre. De vil gjøre dette snobberiet til en rettighet.

Nå skal vi ikke lenger lyde naturens påbud om at vi må yte før vi kan nyte. Nå skal vi «få». Som en «rettighet». Fordi det er «synd» på oss.

Da spør jeg: Hvem skal produsere det du skal få? Han som produserer det må nødvendigvis utsettes for tvang. For det kan jo ikke hende han har så veldig lyst til å gi sitt overskudd til deg. Kanskje han har lyst å gi det til seg og sine? Men det har du. Gjennom politikerne, «bestemt» at han ikke får lov til. Det er hans «plikt» å gi det til deg. Fordi det er din «rett». Fordi det er «synd» på deg…

Da er vi over i sosialismen. Vi har forlatt naturen. Vi har leget en ny natur. En ny logikk. Som ikke fungerer. Ihvertfall ikke uten tvang.

Og når sosialismen har skutt alle som nekter å produsere til dem det er «synd» på så er det bare sult igjen…

  • Tim Hansen

    Egoisme definerer jeg som det å tråkke på og kynisk utnytte andre for egen vinnings skyld. Å tenke på seg selv og sette seg og sine foran andre uten nevnte definisjon på egoisme er en forutsetning for individets, folkets og nasjonens overlevelse. Om alle fulgte denne enkle logikken ville verden vært et bedre sted å være. Men noen er av den oppfatning at man er forpliktet til å importere fattigdom, korrupsjon, analfabetisme, ekte egoisme og religiøs fanatisme. Dette bidrar utelukkende til å spre elendigheten til andre land.
    Har man en gruppe mennesker som er infisert av et livsfarlig virus nytter det ikke å plassere disse blant friske i den tro at «friskheten» skal smitte over på de syke. I stedet vil viruset spre seg blant enda flere.

  • Sina Staes Janevska

    sant nok…