Ulv og sau

Ca. 120 sauer er blitt revet i hjel de siste dagene i området Tolga i Hedmark fylke, til sauebøndenes store fortvilelse. «Dette kan ikke fortsette, mener Terje Haugom, som er medlem av Demokratene i Hordaland. «Våre husdyr – bl.a. sauen – må prioriteres framfor rovdyr som ulv! Selv om ulven har sin berettigede eksistens i naturen, kan vi ikke la slike massedrap på husdyr – og fare for barna i grenseområdene mot Sverige – fortsette. Sauebøndene bør omgående gis fellingstillatelse, uten å bli straffeforfulgt av den grunn. Bøndenes jegere er fornuftige, og vurderer klokt i hvert tilfelle,» mener han, og legger til:

«Når myndighetene og visse politikere er uenige i det, er det fordi de ikke evner å se hvordan det er å bo og drive med husdyr i områdene som er rammet av ulvenes drapstokter! Ei heller hvordan det er å ha barn som må få leke ute i samme området, eller gå på bærtur. Trygg er man aldri! Men – det å få være trygg – også for husdyr og barn – bør være en naturlig folkerett! Også i Hedmark».

  • Sina Staes Janevska

    er ikke helt enig med deg der nei, men saue bonden kan jo inn gjerde sauen sin til et visst område der ulv ikke kommer over… de stakkars få ulver vi har igjen i Norge må vi ta vare på p.g.a. Norsk fauna…