Arbeidsliv

123 millioner EU-borgere oppfyller nå Eurostats kriterier for fattigdom. Det er sju millioner flere enn for to år siden, og tilsvarer nesten hver fjerde borger av unionen. Vårt godt utbygde system med relativt generøse overføringer ved arbeidsledighet, sykdom, uførhet og alderdom kommer til å bli presset. Vi har også et skattefinansierte offentlige velferdstilbud av god kvalitet, som omsorgstjenester og utdanningstilbud. Dette er nå også er deres.

Prosjektet med økt internasjonalisering skal gjennomføres koste hva det koste vil. Dette er bra for næringslivet, men ikke bra for unge arbeidstakere. Svekkelse av arbeidsmiljøloven fører til utrygge kontrakter og fleksibiliteten vi må vise kommer kun næringslivet til gode.

Propagandaen fra næringslivet om at unge nordmenn er late og kresne hører vi ofte. Fakta er at lønningene blir dumpet til et nivå som ikke vi i et høykostnadsland kan leve av. Når en EU borger tar en jobb fra en norsk ungdom er ikke dette å sette oss først. Det er å hjelpe havarerte EU land. Det blir vår egen middelklasse dette går ut over som nå vil få langt dårligere råd. En solid middelklasse er et tegn på at det går bra i et land.

Å sluse ungdom vekk fra produktive yrker og inn i meningsbærende organisasjoner (NGO) fremmer bare EU´s ide om å viske ut lands nasjonalfølelse. Dette øker ikke landets produktivitet, samhold og kreativitet.

Vi vil:

– Innføre et poeng basert system inspirert av Australia for arbeisdinnvandring
– For å komme hit må du være under 45 år
– Ha en ferdighet eller yrke som landet trenger
– Ikke ha en livstruende sykdom
– Ikke ha kriminellt rulleblad

Comments are closed.