Renovasjonsavgiften gjør private gründere rike

Eiere i RenoNorden har ifølge Sørlandsavisen tatt ut mer i konsernbidrag fra driften enn hva selskapet tjente. I 2014 tok aksjonærene ut 50 millioner i utbytte. Og i 2015 tok aksjonærene atter en gang ut 50 millioner. «De første til å bli styrtrike på renovasjonsavgiften er gründere Svein Morten Sørensen, Roy Åsheim og Asbjørn Haugen,» skriver Jorunn Aaselle Olsen, som er styremedlem i Demokratene i Norge, og fortsetter:

«Etter 5 år kom investor Christian Ringenes inn som hovedeier, sammen med fondet Norvestor. Samtidig Skiftet firmaet navn fra RenoNorge til RenoNorden.

I 2011 kjøpte Accent Equity Partners og Cap Vest de opp. Ifølge Finansavisen tjente grunder Sørensen,Ringenes og Norvest nesten en halv milliard på salget! De største aksjonærene i 2014 er Asta Netherlands. Høsten 2015 selger de sine aksjer for 97,5 millioner til folketrygdfondet!!!Fondet som skal ivareta folka fremtidige pensjon. Nå forsvinner RenoNorden, samtidig som selskapet NordRen dundrer inn på markedet. Det drives av de samme gründere bak RenoNorden, Svein Morten Sørensen,Roy Åsheim og Asbjørn Haugen. Iår har selskapet vunnet arbeidskontrakter for 486 millioner. For neste år har de allerede sikret seg kontrakt med kommunene Grimstad, Froland, Arendal,Frogn,Nesodden,Oppegård,Ski,Ås,Tysnes,Sveio,Stord,Kvinnherad,Fitjar,Bømlo og Austevoll.

Siden januar i fjor har norske kommuner tildelt anbud på å kjøre søppel for 1,4milliarder kroner! 25 november 2016: Avfall Sør(Vennesla,Kristiansand,Søgne og Sogndalen) kunngjorde anbud om avfallshenting fra 53 tusen husholdninger. Pris skal vektes 60 prosent, kvalitet 25 prosent og miljø 15 prosent!! Sarpsborg kommune tildeler anbud der pris er vektet 40 prosent. Kvalitet og miljø og arbeidsvilkår 60 prosent.

Jeg er rystet over at Avfall Sør ikke bryr seg med miljø og arbeidsvilkår! Jeg er sjokkert over at kommunene lar gründere tjene Seg styrtrike på våre penger! Jeg trodde avfall skulle være til Selvkost.»