Ungdomspartiene vil ha flere flyktninger

Mens integreringsminister Sylvi Listhaug slår seg på brystet og roser seg selv for å ha stoppet asylstrømmen til Norge, mener ungdomspartiet til det ene regjeringspartiet, og ungdomspartiene til regjeringens støttepartier, Unge Høyre, KrFU og Unge Venstre, at man må fylle opp tomrommet med kvoteflyktninger. Det fremgår av en artikkel i NRK.

«Da går mye av vinningen opp i spinningen,» mener lederen for Demokratene i Norge, Makvan Kasheikal, som også påpeker at den norske regjeringen ikke kan ta æren for at det kommer færre asylsøkere. «Det skyldes at de fleste land mellom Norge og Middelhavet har innført grensekontroller som gjør det nesten umulig å ta seg frem til Norge med mindre man kommer med fly,» sier han.

I statsbudsjettet som ble lagt frem i forrige uke foreslo regjeringen at 1120 kvoteflyktninger skal få komme til Norge i 2018. Dette er altfor lite, mener de tre ungdomspartiene, ifølge NRK. «Når antall asylsøkere går ned som det gjør nå, bør antall kvoteflyktninger i stedet gå opp», sier Sandra Bruflot, nestleder i Unge Høyre.