Vurderer å anmelde Voss kommune

Søndag snublet Trygve Styve (90) over rullatoren sin og klarte ikke å ta seg for. Etter to dager på sykehuset ble han sendt rett hjem til huset der han bor alene. Det har fått sønnen Erlend til å reagere. Både TV2 og VG har hatt reportasjer om saken. Til tross for at Trygve Styve har ramlet og slått seg flere ganger, mener kommunen at han er frisk nok til å klare seg selv, skriver VG i dag. Nå vurderer Demokratene i Hordaland å anmelde Voss kommune til politiet for omsorgssvikt.

Det sier Demokratene i Hordalands andrekandidat Jan-Ove Fromreide. «En slik behandling av våre egne slitere er ikke samfunnet verdig,» mener han. Også Demokratenes 1.kandidat i Hordaland Vidar Kleppe reagerer; «Kommunen er forpliktet til å ta en helhetsvurdering av sine brukere. Dette er brudd på kommunehelsetjenesteloven,» sier han.

«Hvorfor faller denne mannen.? Han har falt flere ganger. Dette er en traumatisk opplevelse for han, neste gang vet han ikke om han overlever fallet, bare ved de fallene sier det seg selv at han trenger døgnbasert tilsyn. Jeg forventer at Voss kommune raskest mulig ordner opp, hvis ikke må en politianmeldelse om omsorgssvikt vurderes», sier Vidar Kleppe.