Demokratene med 7.6 prosent på måling for Kristiansand

På en fersk meningsmåling fra VG i samarbeid med Fedrelandsvennen får Demokratene en oppslutning på 7,6 prosent, en oppslutning som vil gi 6 representanter i bystyret, der Demokratene i mange år har hatt 2 representanter. Demokratene ligger an til å bli byens fjerde største parti etter Høyre, Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti, og forbigår Fremskrittspartiet som faller til 5,8 prosent.

«Et gledelig resultat, men ikke overraskende», sier Vidar Kleppe (55) til VG. Kleppe viser til standhaftig motstand mot bompenger, en ny rådyr «kunstsilo» og flytting av Kristiansand havn.

«Fremskrittspartiet spriker i alle retninger. Det hjelper ikke at de lokalt skriker opp mot bompenger, når partiet har en finansminister, samferdselsminister og stortingsgruppe som setter verdensrekord i bompenger hver dag», sier Kleppe.

Daglig leder Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse er enig i at bompengestrid generelt har svekket Fremskrittspartiet, slik at de har mindre å stille opp med mot en frisk og frittalende lokalpolitiker som Vidar Kleppe.