Derfor vant ikke Clinton

makvan“Hvorfor tapte Clinton? Kanskje fordi amerikanske velgere faktisk ønsket politikken som Trump står for, og i motsetning til nordmenn som i norske medier stort sett bare fikk vite fordreininger av den, kombinert med skjellsord og påstander om hva Trump hadde ment om kvinner for 10-20 år siden, var i stand til å sette seg inn i den. De amerikanske mediene var nesten hundre prosent på Clintons side, men amerikanerne hadde mulighet til å gå på valgmøter, se valgannonser på TV, og lese på sosiale medier,” undrer Demokratenes leder Mavan Kaseikal.

“Trumps viktigste programposter var reforhandling av urimelige handelsavtaler, strengere innvandringspolitikk, en mindre konfronterende utenrikspolitikk i forhold til Russland, satsing på investeringer i infrastruktur, og mindre vektlegging av tiltak mot en påstått menneskeskapt global oppvarming, som han ikke tror noe særlig på. Det slo an. I tillegg hadde nok mange amerikanere tillit til at han kan ordne opp i den økonomiske politikken, siden han er en kjent og suksessfull forretningsmann,” sier han, og konkluderer:

“De mente kort og godt at Donald Trump hadde en bedre politikk for Amerika, og for deres personlige interesser, enn Hillay Clinton. Vi kan bare gratulere Trump med seieren over Hillary Clinton, en samlet amerikansk presse, de fleste amerikanske TV-selskapene, meningsmålingsinstituttene og de påståtte ekspertene på politisk analyse. En seier for folket mot eliten”.