Kristen-elitene mot Hege Storhaug

Elitene i Kristen-Norge, her representert ved KrFs Hallgeir Reiten, Espen Ottosen fra NLM og Berit Aalborg fra Vårt Land, når ikke Hege Storhaug til knærne når det gjelder kunnskap om islam. Wikipediabilde av Tore Sætre. Resten av fotomontasjen av undertegnede.

Elitene i Kristen-Norge, her representert ved KrFs Hallgeir Reiten, Espen Ottosen fra NLM og Berit Aalborg fra Vårt Land, når ikke Hege Storhaug til knærne når det gjelder kunnskap om islam. Wikipediabilde av Tore Sætre. Resten av fotomontasjen av undertegnede.

I disse dager ser det ut til Norges kristen-eliter, Den norske kirke og andre, setter all sin prestisje inn på å vise hvor ukristelig Hege Storhaug er. Men ingen av dem når Storhaug til knærne når det gjelder kunnskap om islam.

Godt støttet av Vårt Lands redaksjon, anført blant annet av den Storhaug-kritiker Berit Aalborg, har vi sett en massiv kristen-kampanje mot Storhaug, og stort sett alle angrep på Storhaug har blitt belønnet med redaksjonens lesertips, inkludert Ottosens innlegg Hege Storhaug forsimpler debatten om islam.

Mine påstander om et totalt ubalansert forhold til Storhaug fra Aalborg er godt dokumentert. Vi så det for eksempel da Aalborg forgjeves prøvde å ta Storhaug i Dagsnytt 18. En av Norges beste skribenter, Nina Hjerpset-Østlie, tok Aalborg med buksene langt nede på knærne i artikkelen Det er akkurat det vi gjør på rights.no.

Men det som inspirerte meg til å skrive dette innlegget var en Facebook-status fra Hallgeir Reiten som skriver følgende:

«PRESISERING: SUNNMØRSPOSTENS UHELDIGE KOPLING AV HEGE STORHAUG OG PINSEKIRKA. Sunnmørsposten dekket debatten som KrFK arrangerte med Storhaug, Selbekk og Elli forrige tirsdag, under overskriften “Møtte velvillig publikum i Pinsekirka”. I dag følger SMP opp med å også trykke et leserinnlegg som tydelig kopler pinsevenner, Storhaug og Selbekk. Det er all grunn til å presisere at Pinsekirka hadde null og niks med dette arrangementet å gjøre, utover at Pinsekirka sitt kurs- og konferansesenter leide ut lokaler til KrFK på helt normal kommersiell basis. Sunnmørsposten sin kopling blir dermed meget uheldig, og kan skape et inntrykk av at at pinsevenner i Ålesund generelt sett støtter Hege Storhaug. Dette stemmer selvfølgelig overhode ikke. KrFK arrangerte også en helt ordinær debatt, der også flere syn på innvandring, islam og flyktningepolitikk kom fram.»

Reiten må gjerne få lov til å provosere grasrota blant kristenfolket i Møre og Romsdal og resten av Norge, men når ledende KrFere som Reiten går i strupen på en person som Hege Storhaug på den måten han gjør, åpner han for andre partier som ikke er redde for å forsvare Norges kristne kulturarv og kristen tro i møtet med bokstavtro islam. Jeg hadde følgende svar til Reiten:

«Selv om jeg ikke er for at Koranen skal sensureres, har jeg ingen problemer med å gi min fulle støtte til Hege Storhaug som har mye større kunnskaper enn du og KrF, Hallgeir. Mens dere i KrF gjør alt dere kan for å undergrave norsk kultur og kristen kulturbakgrunn, er Hege Storhaug ei helstøpt dame. I Demokratene i Norge er klare til å ta alle de konservative velgerne fra KrF som er fortvilte over multikulturreligionen i KrF.»

Som jeg skrev om i en kommentar på Demokratene.no tidligere er jeg ikke enig med Storhaug når hun tar til orde for sensurering av Koranen hvor jeg skrev følgende:

«Jeg er blant Hege Storhaugs aller største beundrere, og det har jeg skrevet om offentlig utallige ganger, for eksempel på Verdidebatt. Jeg kommer til å fortsette å støtte Hege offentlig, men hun tar feil når hun går inn for å fjerne enkelte vers fra Koranen. Dette ser vi i artikkelen Denne gangen mener også Per Sandberg at Hege Storhaug går for langt. Her snakker Hege i videointervjuet litt nedover i artikkelen om at Stortinget skal vedta at enkelte vers i Koranen som for eksempel sverdversene ikke skal gjelde i norske moskeer, og at Stortinget kan bestemme dette. Hvis vi skal ta troende muslimer på alvor, på vi akseptere at de ser på Koranen som Allahs direkte inspirerte og uforanderlige ord. Så i stedet jobbe for at dette må få politiske konsekvenser med at vi begrenser innvandring fra islamske kulturer så mye som mulig. Viktigere enn at Stortinget og våre politikere prøver å forby deler av islam, er det viktigere at vi er ideologisk bevisste på voldspotensialet i Koranen og Muhammeds tradisjon.»

Jeg har såpass god kontakt med grasrota i Kristen-Norge at jeg vet at det er mange som er meget skuffet over KrFs unnfallenhet i møtet med islam hvor de legger seg flate for multikulturen. Nå er det offisielt at jeg er kandidat til å bli partileder for Demokratene i Norge på vårt landsmøte i Kristiansand 16. og 17. april. Les mer på demokratene.no/kristian. Men uansett hva som skjer med lederkabalen skal jeg gjøre alt jeg kan for å få de som stemmer på multikulturen i KrF til å gå for sann konservativisme hos oss i Demokratene.

Denne artikkelen ble også publisert på Verdidebatt.