De kan få blod på hendene

I Tyskland drepte en asylsøker en sjåfør og kjørte den tunge bilen hans inn i en folkemasse. I Sverige voldtok ni asylsøkere en svensk kvinne på en grusom måte som trolig har ødelagt kvinnen for livet. «Den tsjekkiske finansministeren er ikke alene om å påpeke at Angela Merkels åpne-grenser-politikk har gjort det mulig for IS å sende terrorister inn i Europa for å drepe oss. Spørsmålet er: Skulle det samme skje i Norge: Hvem har da det politiske ansvaret,» spør Demokratenes nestleder i Oslo, Jan Simonsen. Han svarer:

«Politikerne vil vel svare: «Ingen. Kriminalitet vil alltid skje, uansett hvem som styrer». Det er en dårlig unnskyldning dersom en asylsøker sprenger et titalls mennesker i luften på jernbanestasjonen i Oslo, så lenge han faktisk burde ha vært innesperret da terrorhandlingen ble begått. Skulle noe slikt skje i vårt eget land, og det kan det utmerket, når som helst, er det ingen grunn til å nøle med å peke på dagens regjering, der den hovedansvarlige for asylpolitikken er Sylvi Listhaug. Sammen med statsminister Erna Solberg risikerer hun å få blod på hendene.

For den store feilen med dagens asylpolitikk er at alle asylsøkere som kommer til Norge, uten å være kontrollert, uten at myndighetene vet hvem de er, hvilken bakgrunn de har, eller hvilken hensikt de har med å komme hit, får bevege seg ukontrollert og fritt rundt omkring i våre gater. De av dem som ønsker det kan kapre en bil og kjøre inn i en folkemasse, eller finne en kjøkkenkniv å stikke i ryggen på en norsk kvinne. Vi kan være helt sikre på at noen av asylsøkerne, også i Norge, har tilknytning til IS. Likevel lar norske myndigheter det skure og gå.

Jeg foreslo lukkede asylmottak, kombinert med rask saksbehandling og gode forhold i asylleirene, for alle nyankomne asylsøkere inntil søknadene var behandlet, og deretter enten hjemsendelse eller utplassering som flyktninger i en norsk kommune, allerede i 1999. Forslaget kom etter medieoppslag om at mange barn rømte fra mottakene, og dermed havnet som illegale innvandrere et eller annet sted i Europa, med risiko for å bli misbrukt av menneskesmuglere, og stor risiko for å måtte livberge seg av kriminalitet.  Eneste resultatet av det var sure oppgulp fra Carl I. Hagen i full offentlighet, og kritikk for å ha ødelagt valgkampen.

Men spørsmålet er jo: Hvor mange asylsøkerbarn ville ha sluppet en slik skjebne, hvor mange norske jenter ville ha sluppet å bli voldtatt, hvor mange nordmenn ville ha unngått å bli ranet og utsatt for vold, og hvor mange norske ungdommer ville hatt vanskeligere for å få tak i narkotika, dersom mitt forslag hadde blitt vedtatt for mer enn 15 år siden?

Og ikke minst: Hvor mange nordmenn risikerer å bli sprengt i luften, knivstukket eller påkjørt av en terrorist, fordi forslaget ikke er fulgt opp av naive norske politikere, med den ellers taleføre Sylvi Listhaug i ansvarlig posisjon, sammen med sin statsminister Erna Solberg?»