En splittet nasjon

makvan«Siden i fjor høst har Norge sakte men sikker blitt en splittet nasjon, i alle fall dersom vi skal dømme etter hva som legges ut på sosiale medier. Som innvandrer til Norge har jeg med interesse fulgt med innvandringsminister Sylvi Listhaug. For meg virker det dessverre som om hun er mer opptatt av å få lik og del på sin Facebook-side enn av å gjøre noe i praksis. Hun virker mer opptatt av å gjøre følgerne på facbeook fornøyd, enn av å gjøre folk flest fornøyd! Det virker viktigere å få mange tusen Facebook-venner enn å gjøre noe med innvandringspolitikken,» mener Demokratenes leder Makvan Kaseikal.

«Kanskje er det ikke kjent for hennes følgere på Facebook at det at asylstrømmen er redusert i forhold til rekordtilstrømningene i fjor ikke skyldes at hun har gjort jobben sin riktig. Det er situasjonen ute i Europa, der flere land har innført midlertidige grensekontroller, og det internasjonale bildet generelt, som har redusert mengden av asylsøkere som har klart å ta seg helt nord til vårt land. Det bør folk være klar over,» sier an, og legger til:

«Vårt lands grenser er fortsatt vid åpne siden de etablerte partiene ikke vil melde Norge ut av EØS og schengen. Sylvi er kjempe flink å skryte av at hun har sendt noen få afghanere hjem, men hva med innvandringen gjennom EØS? Hvert kvartal kommer det nesten 10.000. Det er en stor trussel mot våre velferdsordninger. Det synes ikke å være viktig for vår innvandringsminister.»