ESAs helikopterkrav er uakseptabelt

terje_larsen2ESA krever at Norge nå opphever flyforbudet på linje med resten av EU. I Norge er to typer såkalte Super Puma helikoptre blitt satt på bakken av sikkerhetsårsaker etter Turøy ulykken i april, der tolv menn og en kvinne omkom. Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrået (EASA) mener at nødvendige sikkerhetstiltak er iverksatt, de mener at en nå kjenner til ulykkens årsak, som var et tretthetsbrudd i et tannhjul i gir boksen.

Dermed krever de at fly for budet må oppheves. Norske luftfartsmyndigheter mener imidlertid at flere svar må på plass før fly forbudet oppheves.

«Demokratene støtter fullt ut de ansatte i Industri Energi som mener ESAs krav er fullstendig uakseptable. De ansatte krever at fly for budet opprettholdes inntil videre,» sier Terje Larssen, som er styremedlem i Demokratene.

«Demokratene har over lengre tid hatt svært liten tillit til måten EASA går fram i denne saken og krever at fly forbudet i Norge opprettholdes. Vi skal her ikke la oss diktere av et EU direktiv der hundre vis av kvinner og menn må ta i bruk et helikopter som ikke er klarert. Dette er fullstendig uakseptabelt. Det er en ren hån mot de ansatte dersom myndighetene bøyer seg i denne saken,» sier  Terje Larssen.