FrP legger seg på ryggen i niqab-debatten

13872430_10153620283571227_91567768_nRegjeringen vil ikke innføre nasjonalt forbud mot bruk av niqab i norske skoler. Det har vakt sterke reaksjoner. Demokratenes leder Makvan Kasheikal konstaterer at det nå bare er Demokratene blant de politiske partiene i Norge som vil innføre et slikt forbud. Og den kjente islamkritikeren Hege Storhaug mener at regjeringen skyver ansvaret fra seg og dytter det over på den enkelte skole og den enkelte kommune.

«Etter at Listhaug har satt seg i ministerstolen har hun skapt et bilde av seg selv som tøff og hard i klypa. Men hun klarer ikke en gang å fjerne mobile fengsler fra jenter i Norge. Hun burde ærlig ha forklart velgerne hvorfor Frp går mot egen politikk. Niqab er kjønnsapartheid i praksis og et symbol på politisk islam som er en totalitær ideologi,» sier Hege Storhaug. Hun konstaterer at den åpenbart er Erna Solberg som har regien.

Det samme konstaterer Makvan Kasheikal. Men han mener at det ikke er en god nok unnskyldning. «Fremskrittspartiet holdt fanen høyt mot denne islamske uskikken før valget, og lovet å forby niqab i skolene. Det fremstod som en spesielt viktig sak for partiet. Da er det ikke godt nok å skylde på at det ikke var mulig å få til i et samarbeid med Høyre.  Av og til må man presse på litt for å få gjennomslag i en regjering. Isteden velger FrP å legge seg på ryggen,» sier han