Imam i sveitsisk moske: Drep de som ikke kommer hit for å be

IMG_2390I Sveits blir imamer som kommer med trusler om drap arrestert. Det skjedde nylig i Zürich, der antiterrorpolitiet raidet en moske og arresterte imamen. Imamen hadde kommet med trusler om å drepe muslimer som ikke ber. Det opplyser statsadvokatenes kontor til den britiske avisen Express. Demokratenes nestleder, Vidar Kleppe, mener at arrestasjonene i Zürich viser at Demokratene har rett i at mange moskeer kan være arnested for radikalisering og bør kontrolleres langt bedre.

“Dette føyer seg bare inn i en lang liste med avsløringer av hva som skjer i moskeer over hele Europa. Det vil være naivt å tro at forholdene er bedre her i Norge,” sier han.

Imamen ved An’Nur de Winterhour-moskeen ble arrestert for oppfordring til vold etter at det ble påstått at han forkynte til forsamlingen at de skulle drepe andre muslimer som ikke møter opp for å be under fellesbønnen i moskeen. Oppfordringen skal han ha kommet med under en preken 21.oktober.

Den arrestert imamen, som er av etiopisk opprinnelse, skal ha sagt at syndere bør få en advarsel dersom de ikke går på bønnemøtene til de fem daglige bønnene. Hjelper det ikke med en advarsel, bør de drepes.

Ytterligere tre personer, fra Algerie og Tunisia med tilknytningen til den samme moskeen er blitt arrestert, opplyser politiet til Express. Moskeen ble også raidet i fjor mistenkt for å ha tilknytning til Den islamske staten.