Miljøpartiets meningsløse bilpolitikk

Jan_simonsen5-150x1503331“Det er streik og togene står. Slagordet «Det går alltid et tog» er gjort til skamme. Selv skulle jeg på et møte i Lillestrøm i dag. Det var umulig uten bil. Streiker kan stanse de fleste tog og busser, men ikke biller. Det er nok et bevis at nordmenn er avhengig av bilbruk. Det er også de tusenvis av nordmenn som er bosatt utenfor de store byene,” skriver Demokratenes nestleder i Oslo, Jan Simonsen, og fortsetter med et eksempel:

“Jeg besøker av og til en kamerat som bor på et lite sted mellom Holmestrand og Sande. Det er flere hus der han bor. For å komme til Sande jernbanestasjon, der det går tog til Drammen og Oslo, må de spasere i halvannen time, dersom de ikke har egen bil som kan parkeres ved jernbanen. Den samme avstanden er det til nærmeste kolonialbutikk.

Men hvorfor gå når du kan ta buss? Tro det eller ei, men mellom Sande og Holmestrand går det kun to busser om morgenen, og fem bussavganger mellom kl. 14.00 og 16.30. Og bussene korresponderer ikke med togavgangene, men er egentlig ment som skolebusser. I ferier og dager da skolene er stengt, går det ingen busser, absolutt ingen. Tog går det for øvrig heller ikke mange av, fra Sande til Drammen og Oslo, eller andre veien mot Holmestrand og Skien. Kun en gang i timen.

Dette eksempelet er garantert ikke det eneste i vårt langstrakte land. Og i denne situasjonen er det altså at Miljøpartiet De Grønne vil legge på bensinavgiften til det blir nærmest umulig for folk vanlige inntekter å bruke bil uten å bruke opp hele husholdningsbudsjettet. Politikeres mål burde være å gjøre hverdagen enklere for folk flest. Det har Miljøpartiet De Grønne forstått lite av. Resultatet av deres politikk er å mure folk inne i deres egne leiligheter. Deres forslag om å gjøre flybilletter så dyre at vanlige folk ikke lengre har muligheter til å komme seg ut av landet på weekend-ferier, trekker i samme retning. Miljøpartiet er et autoritært og frihetsberøvende parti, som ikke bør ha livets rett”.