Nok er nok – noen må si stopp!

Abdikadir Mahamed Yussuf, faksimile fra Fedrelandsvennen.

Abdikadir Mahamed Yussuf, faksimile fra Fedrelandsvennen.

Imam Abdikadir Mahamed Yussuf i Kristiansand mener muslimer ikke bør gratulere noen med dagen, gå i bursdagsselskap, hilse på fremmede kvinner, ei heller ønske folk “god jul”. Jeg mener at bursdagen ikke er i vår religion. Det gjelder både barn og voksne, sier denne imamen til media.

Abdikadir Mahamed Yussuf er den øverste lederen i moskeen i Posebyen i Kristiansand, som er den største muslimske trossamfunnet på Sørlandet. Tall viser at Kristiansand kommune sto for utbetaling av hele 663 kroner for hvert medlem, som årlig blir utbetalt og oppjustert til dette muslimske trossamfunnet i Kristiansand.

Totalt utbetalte Kristiansand kommune 1,480 millioner til de muslimske trossamfunn i byen vår i 2015, i tillegg til dette er det bevilget 486 kroner til hvert medlem over statsbudsjettet for 2015 til alle muslimske trossamfunn i Norge.

Totalt betaler “utrolig nok” norske skattebetalere hele 1149 kroner for hvert medlem som er registrert i dette muslimske trossamfunn i Kristiansand. I hvilke muslimske land får kristne trossamfunn økonomisk støtte for å “vokse og gro”? Ingen!

Jeg og Demokratene i Kristiansand mener derfor bestemt at Abdikadir Mahamed Yussuf og det muslimske trossamfunnet i Kristiansand, grunnet sine lite demokratiske og krenkende uttalelser må fratas hele den kommunale – og statlige utbetalte økonomiske medlemsstøtten.

Uttalelsene til denne imamen er etter min mening på steinaldernivå. Jeg har derfor gjennom en interpellasjon løftet saken opp politisk til bystyret i Kristiansand. Jeg ønsker “rett og slett” å vite om ordføreren blant annet er enig med meg og demokratene i at imamen Abdikadir Mahamed Yussuf, ikke er velkommen i Kristiansand og Norge. Nok er nok – noen må si stopp!

Vidar Kleppe
Gruppeleder for Demokratene i Kristiansand bystyre

Les mer om saken i Dagbladet og Nettavisen.