EØS er mer enn en handelsavtale

«De som sier EØS bare er en handelsavtale, lurer deg» Det hevder Jorunn Aaselle Olsen som er tredjekandidat på stortingslisten til Demokratene i Norge i Vest Agder. Hun dokumenter det med følgende spørsmål: «Hvorfor skal vi ha 1100 EU direktiver som styrer Norge? Hvorfor skal EU retten dømme i siste instans og ikke høyesterett slik det står i grunnlovens paragraf 88? Hvorfor må EU gi godkjenning til Schengen – landene for å holde grensekontroll?»

«Ett land uten egne grenser og bestemmelsesrett til grensene sine, er ikke ett eget land lengre,» sier hun. Og legger til: «Gro Harlem Brundtland fikk EU nei i 1994. Men hun sørget for å få Norge inn i EØS fra 1 januar 1994! Forkledd som en handelsavtale!»

Aaselle Olsen viser til følgende eksempler på styring fra EU: «Den differensierte arbeidsgiveravgiften er flere ganger endret på. Råderetten over naturressursene, alkoholpolitikken, likestilling, distrikts-og regionalpolitikken og arbeidslivet er noen eksempler der avtalen griper inn» «Synes du fortsatt EØS er en handelsavtale,» spør hun til slutt.