Et angrep på ytringsfriheten

Demokratene i Norges førstekandidat i Oslo, og tidligere informasjonsleder for Pegida Norge, Max Hermansen, er utestengt fra blogg.no. Hans blogg, Maxblogg, ble plutselig og uten forhåndsvarsel stengt ned for noen dager sider. Uten at han engang fikk noen mulighet til å kopiere innleggene sine. Max Hermansen forteller at han kontaktet saksbehandleren, som begrunnet utestengningen med at han var uenig i innholdet i stortingskandidatens artikler, som han mente spredte hat.

Max Hermansen sier at han forsøkte å forklare saksbehandleren at hans kritikk av islam og de fleste muslimenes holdninger til spørsmål som antisemittisme, homofile og kvinner, er grundig fundert på statistiske fakta, uten at det hjalp. Uansett mener han at det er et angrep på ytringsfriheten og dermed på våre grunnleggende vestlige demokratiske verdier. «Selv om han måtte mene noe annet enn meg, må han jo, i demokratiets navn, tolerere at jeg har en annen mening, og godta at jeg får argumentere for den,» sier han.

Tredjekandidaten på Demokratene i Norges stortingsliste i Oslo, Jan Simonsen, er enig i at det er kritikkverdig å utestenge en stortingskandidat fra å drive valgkamp gjennom sin egen blogg og begrunne det med at de ansvarlige for blogg.no har andre politiske meninger enn skribentene.

«Det Max Hermansen skriver på sin blogg, hefter ikke for Demokratene i Norge, og jeg har tidvis vært uenig med ham i vinklingen av enkelte artikler, men han har rett til å ha egne meninger, og å utestenge en kandidat fra blogg.no fordi eierne av blogg.no har et annet politisk ståsted, er et uakseptabelt angrep på ytringsfriheten. Poenget med et bloggsystem er jo nettopp at enkeltpersoner skal kunne få gi uttrykk for sine meninger. Beslutningen om utestengning er derfor merkelig,» mener han, selv om blogg.no juridisk sikkert har rett til å handle som de gjør. «Her mangler det toleranse og respekt for andres meninger,» mener tredjekandidaten.

Max Hermansen har tidligere også vært utesteng fra Facbook, men er nå tilbake igjen. Årsaken til disse utestengningene mener Max Hermansen er at han blir nøye overvåket av venstresiden, som driver en kampanje for utestengning ved stadig å legge inn klager».  Han akter likevel ikke å slutte å kritisere islam, muslimer og sharia.