Finansminister fra Frp ga Norgesrekord i høy bensinpris

En uke før stortingsvalget i 2005 steg bensinprisen til over 10 kroner pr. liter for første gang. Carl I. Hagen raste mot de øvrige politikerne og foreslo en ny lov som skulle stabilisere bensinprisen på 8 kroner pr. liter. Bensinavgiften skulle brukes som buffer for å sikre denne prisen. Økt pris på grunn av høy oljepris skulle kompenseres med lavere avgift. FrP gjorde et godt valg. «Men nå bør de få problemer,» mener Demokratenes leder Makvan Kasheikal.

I dag, etter 3 ½ år med en finansminister fra FrP, koster en liter bensin over 16 kroner. Den høyeste prisen i Norgeshistorien.

«Og det skyldes ikke rekordhøy oljepris, langt derifra. Oljeprisen er fortsatt på et lavt nivå. Det skyldes avgiftspolitikken til regjeringen og dens støttepartier i Stortinget,» slår Kasheikal fast. 5,19 kroner av hver liter bensin du kjøper går nå rett inn i statskassen, ifølge Nettavisen. I desember 2010 da bensinavgiften var på 4,54 kroner pr. liter var nåværende finansminister Siv Jensen ikke nådig i sin kritikk av den daværende regjeringen. «Så knaller de til med skyhøye bensinavgifter i tillegg. Det er helt forferdelig, og dette må det bli en slutt på,» sa hun ifølge Nettavisen.

«Men nå har hun altså knallet til selv med en rekordstor økning i bensin- og dieselavgiftene, som ikke engang kom fra Venstre under forhandlingene om statsbudsjettet, men som var hennes eget påfunn,» konstaterer Demokratenes leder. Han er ikke optimist på bilistenes vegne i årene fremover. For under forhandlingene med Venstre og KrF gikk Siv Jensen med på at det skal blandes 20 prosent biodrivstoff inn i dieselen innen 2020, noe som alene vil føre til en jevn og kraftig økning i dieselprisen de kommende årene.

«Hver gang du fyller opp tanken bør du ha i hodet hvilke partier som har sviktet bilistene, og vurdere å stemme på Demokratene,» konkluderer Makvan Kasheikal.