Imot å øke husleien i eldreboliger

Bystyremedlem for Demokratene i Norge i Kristiansand, Vidar Kleppe, og sentralstyremedlem Jorunn Aaselle Olsen er dypt rystet over behandlingen de eldre i kommunen får. De har besøkt de kommunale boligene i kommunen, og forteller om en leilighet som ikke er pusset opp siden 1979!

«Den eldre mannen som bor der kunne fortelle at det er så fukt på badet og at håndklærne aldri blir tørre! En annen kvinne og enke forteller at med en husleie på 8000 kr, unner hun seg middag kun en dag i uken. Ingen av disse eldre pensjonistene kan forstå hvordan de skal klare seg hvis kommunen øker husleien med 600 kr. i måneden,» forteller Jorunn Aaselle Olsen.

«Den ene kvinnen kunne fortelle at hun begynte å jobbe allerede som 13 åring. Hun reparere tresko. Nå på sine gamle dager bor hun i en kommunal leilighet for eldre, og har råd til å unne seg en middag på sitt eget kjøkken hver søndag.  Vi spurte om det var en løsning å gå å få mat på Røde Kors. Men de eldre har sin stolthet. De bygde tross alt opp landet vårt. Og det er ikke lett å komme seg av gårde med rullator og rullestol for å stå i matkø! Noen av leilighetene har det trekkfullt,» forteller hun videre.

I det komplekset som de to politikerne fra Demokratene i Norge besøkte står det 12 tomme kommunale leiligheter. De har stått tomme i 8-9 måneder, kunne de eldre fortelle. «Jeg trodde det var mangel på kommunale leiligheter i Sørlandsbyen. Jeg undres i hvert fall på hvorfor det er lange ventelister. Om de hadde leid ut disse, hadde de fått inn 74000 i måneden i husleie. Og jeg vil foreslå at de brukte disse pengene til å sette ned husleien til de som allerede bor der,» sier Jorunn Aaselle Olsen.

Heldigvis er det mange år til jeg er pensjonist. For jeg håper virkelig at politikerne er byttet ut med mennesker som ser de eldre og trengende!! Og til de politikere som fortsatt mener at husleia skal øke 600 kr i kommunale leiligheter, så vil jeg med glede ta dere med til å møte de eldre vi møtte i dag. Sett dere ned, og snakk med dem. Alle har de en historie å fortelle,» avslutter hun.