Kanskje jødene fortjener å bli behandlet anstendig, også i dag

Forrige torsdag deltok jeg under minnemarkeringen for Krystallnatten i Kristiansand. Der holdt også representanter for Arbeiderpartiet og SV taler. De refererte til det som skjedde for 79 år siden, og minnet om den uretten som ble gjort mot jødene. Den gangen nektet nazistene å kjøpe varer og tjenester av jøder. Og på Krystallnatten toppet det seg med knuste vinduer i jødisk eide butikker og brennende synagoger.

Vel og bra, selvsagt, at både Arbeiderpartiet og SV er opptatt av hvordan jødene ble behandlet for 80 år siden. Men det er tross alt en selvfølge. Ingen kan forsvare det som skjedde Krystallnatten.

Kanskje burde disse partiene også konsentrere seg om hvordan de selv behandler dagens jøder. Det gjelder spesielt SV som har vært aktiv pådriver for å boikotte varer produsert av jødiske eide bedrifter i jødenes hjemland. I tillegg bør både Arbeiderpartiet og SV se nærmere på hvordan de fremstiller den jødiske staten, og deres manglende vilje til å støtte jødenes krav om å få leve i fred og sikkerhet i deres eget land.