Nazisme og islamisme, to alen av samme stykke

«Det er knapt noen overraskelse at en av terroristene fra Barcelona deltok i møter arrangert av en nynazistgruppe, eller at man kjenner til tilfeller der nynazister har «konvertert» til salafist-jihadisme også før den jihadismebølgen vi har opplevd etter 2014,» skriver Iyad El-Baghdadi, som selv har vært radikalisert muslim. Det er korrekt det han skriver, mener Demokratene i Norges tredjekandidat i Oslo, Jan Simonsen.

«Ser vi på nazistenes herjing, med massehenrettelser av jøder og andre grupper som ble samlet opp og skutt foran deres egne graver, før gasskamrene ble tatt i bruk, og nazioffiserer fra SS som tok barna ut av mødrenes hender for deretter å slå i hjel ungene ved å slå dem inntil en murvegg, og hører på deres propaganda mot jødene som oppildnet til massedrapene, burde vi kjenne igjen «Den islamske staten» sier Simonsen.

«I dag opptrer Den islamske staten på samme måten. Sivile sjiamuslimer, kristne grupper eller Assads-soldater, blir kappet hode av, sågar av barn, og de blir plassert i bur og senket langsomt ned i vann for å drukne, i tillegg til flere andre groteske drapsmetoder. Og propagandaen deres, spesielt mot jøder, er tilnærmet lik nazistenes,» legger han til.

«Det skremmende er at 250 norske statsborgere har sluttet seg til denne gruppen, og at et betydelig mindretall av europeiske muslimske gutter i tenårene og begynnelse av tyveårene, faktisk sier at de har sympatier med islamistene i Den Islamske Staten. Mange unge muslimer sier også at de godtar terror, spesielt mot Israel, altså mot jøder, sier han.

«Det er med andre ord ingen tvil. Islamisme og nazisme er to alen av samme stykker. Det er to ideologier som er like meningsløst ondskapsfulle,» konkluderer han.