Mangler tillit til Kristiansands varslingsgruppe

Demokratenes kommunestyremedlem i Kristiansand, og tidligere leder for Kontrollutvalget, Vidar Kleppe, mangler tillit til kommunens varslingsgruppe. Den beste måten å varsle på i dag, er å gå direkte til kontrollutvalget eller kommunerevisjonen. Da blir i det minste saken tatt på alvor, sier han til Fædrelandsvennen. «Man kan ikke sitte og vente på at varslingsgruppa i Kristiansand kommune skal gå videre med saken. De mangler i dag både tillit og troverdighet,» understreker han.

Kleppe satt som leder av kommunens kontrollutvalg i perioden varslingen på en soneleder i kommunen ble undersøkt og konkludert. Sonelederen ble beskyldt for å ha mobbet og trakassert to kvinner på arbeidsplassen, skriver Fædrelandsvennen. Saken ble undersøkt av Agenda Kaupang, som mente lederen ikke hadde brutt arbeidsmiljøloven. Likevel mente de han hadde tendenser til destruktiv lederstil, og at kvinnene hadde opplevd både mobbing og trakassering.

«Jeg har aldri hørt om denne varslingssaken og tviler på at kommunerevisjonen mottok den. Når det forelå en rapport fra et eksternt firma som undersøkte saken, skulle vi hatt den på vårt bord», sier Kleppe.