Fotballen trenger flere lokale spillere på lokale lag

Fotballsesongen er slutt. For de mange medlemmene av Demokratene i Kristiansand ble det en trist avslutning med nedrykk for Start, men de kommer seg nok opp igjen. Fotball er identitetsskapende, men kanskje ikke like mye i dag som før i tiden. Terje Haugom fra Demokratene i Bergen har gjort seg disse betraktningene:

«Fotball er gøy, både for spillerne og dem som ser på. Men de som spiller godt, og er dyktige ball-kunstnere, er blitt mål-objekt for andre fotball-lag og deres agenter. Kjøp og salg av mennesker, med prislapper i multi-millionklassen for de ekstra dyktige.

Det er – etter min mening – ikke slik det burde være! Alle byer og steder burde ha sine lag med innfødte spillere fra stedet eller byen der de bor og lever – uten innblanding fra andre lag, fra andre steder og himmelstrøk! Som eksempel: Et EKTE Brann-lag skulle KUN ha spillere som er født – evt. oppvokst i Bergen, eller som har bodd der lenge nok til å kunne kalle seg bergenser! Lyn KUN spillere fra Oslo, Hønefoss KUN spillere fra Hønefoss osv. osv. Og den enkelte by eller det enkelte sted burde også framskaffe lokale trenere på samme vis!

Slik var det nok for mange år siden, da fotball var en sport og hobby man hadde ved siden av jobb eller skole, der det eneste pengesnakk var medlems-kontingenten! Nå er det et kortvarig levebrød – og et riktig godt for de beste -, men likevel en liten tragedie, når alderen tvinger dem av banen, og utdannelsen måtte vike for jaget mot stjernene! For hva gjør 35-åringen når han ikke er attraktiv nok, og sluttet etter 10.klasse? Noe å tenke på for små stjerne-jegere som enda bare er i startgropen»