Høyre prioriterer kultyrbygg foran eldreomsorg

Kunstsiloen i Kristiansand er et planlagt kulturhusprosjekt. Nå frykter byens Høyreordfører for at prosjektet ikke blir realisert. Det er det verste som kan skje, mener han. Det mener ikke Jorunn Aaselle Olsen som er styremedlem i Demokratene i Norge i sørlandsbyen, og dessuten medlem av partiets sentralstyre. Hun sier hun kan vise til mange verre ting, og nevner eksempler. Henvendt til ordføreren sier hun:

«Dere satte opp den kommunale husleien for pensjonister med 500-1000 kr pr. mnd. Det sitter nå fattige pensjonister i Kristiansand som ikke har råd til middag. Du og Høyre stemte også for å øke egenandelen på hjemmetjenester».

Og hun fortsetter med et eksempel på manglene forståelse for dyrenes behov: «Dere stemte nei til vårt forslag om å bevilge 200.000 til dyrenes beskytter på Tinnheia! De tar seg av forlatte dyr. Og gjør faktisk ett arbeid som ellers Kristiansand kommune måtte ha gjort. De har årlig 79 000 i utgifter bare til mat. Så skarve 200.000 til dyr kunne dere ikke bevilge i en 4 års periode!»

Og i tillegg minner Aaselle Olsen om at Høyre og Furre stemmer for å øke antall bomstasjoner i Kristiansand.

«Dere har vel også stemt for å legge ned skoler. Men 50 millioner derimot, til kunst-silo!!  For meg virker det som ett tåpelig prestisje-prosjekt. Bruk heller litt mere penger på de eldre og de trengende», avslutter hun.