Oljeformuen er vårt felles eie.

«Som 19 åring reiste ut i Nordsjøen, og siden har blitt en del av dem som forlot fastlandet for å jobbe der ute og tjene mitt land på den måten. Det har hatt sin pris og jeg har mistet mange kamerater der ute som gav sine liv for landet vårt. Det har også vært mange harde tak oppigjennom og man bærer preg av det. Nå har jeg vært ute i 40 år og jeg har sett tankskip etter tankskip reist av gårde, søkklastet med olje,» forteller Per Anton Øverland som er medlem av Demokratene i Songdalen.

Nå lurer han på hvor den formuen som er skapt i Nordsjøen er blitt av, og hvorfor politikerne lesser ned folket med skatter og avgifter, spesielt veirelaterte. «Oljeformuen må brukes til å bygge landet til felles glede for oss alle. Jeg mener det må bli et folkekrav om at trygge veier og god infrastruktur er et statlig ansvar. Politikerne må forvalte oljepengene slik at vi alle får glede av oljeinntektene. Blant annet bør alle bompenger fjernes,» mener han.

Øverland er misfornøyd med at deler av vår oljeformue brukes utenfor landet, eksempelvis til den palestinske presidenten Abbas, som nylig kjøpte seg et luksusfly. «Oljepengene er norske og skal brukes her i landet,» mener han.