Bruun-Gundersen mener ofre er gjerningsmenn

Da Carl I. Hagen på 70-og 80-tallet ble bombardert på sine utendørsmøter med råtne egg og sågar farlige steiner, av blant annet

Makvan Kasheikal er Demokratenes partileder.

ungdommer fra Blitz-miljøet, var det hans skyld. Det var FrP-lederen som burde betalt for politiet som forhindret at han risikerte å bli alvorlig skadet, eller måtte avbryte møtet. Kanskje burde han som «gjerningsmann og ansvarlig» betalt voldsoffererstatning til steinkasterene?

En slik logikk er konsekvensen av stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersens håpløse angrep på organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge på Facebook, referert av nettavisen Resett.no.

Her skriver hun at hun ikke vil begrense deres ytringsfrihet gjennom å forby møtene deres, men at det bør vurderes å sende dem regningen for politibeskyttelse. Som hun vet de ikke kan betale. Voldelige angripere skal belønnes, ofrene straffes. Det er Åshild Bruun-Gundersens kriminalpolitikk.

Om SIAN mener hun det er en ekkel og rasistisk organisasjon som hun opplever som bøller og tullinger som ønsker bråk. Det er ikke mitt ærend å ta stilling til det. Men jeg konstaterer at kritikken av SIAN ikke er noen kritikk, men en samling skjellsord. Ingen argumenter, ingen begrunnelser for påstandene. Fra en stortingsrepresentant burde vi ventet noe annet.

Makvan Kasheikal

Leder av Demokratene