Gjør deg klar til debattmøte på Brokelandsheia 31.august

Demokratene - Vidar KleppeGjør deg klar til debatt på Brokelandsheia 31.august, oppfordrer lokalavisen igjerstad.no. Det kan den gjerne gjøre med flott bilde av Demokratenes toppkandidat i Agder, Vidar Kleppe, øverst i artikkelen, og vektlegging på at han kommer på debattmøtet. «I forbindelse med årets fylkestingsvalg vil de politiske toppkandidatene samles under Brokelandsheiadagene. En av debattantene vil bli det nye fylkets neste ordfører,» skriver avisen.

Agder skal samles til ett fylke fra nyttår, og de ulike partene vil bli utfordret på hva de vil gjøre for best mulig utvikling av landsdelen i et større fylke. Fylkeskommunen har bl.a. ansvar for oppgaver som videregående skole, fylkesveiene og er en viktig aktør for næringsliv og kultur- og idrettstilbud i hele regionen. Totalt vil det nye fylket disponere over 4 milliarder kroner til drift og investeringer i landsdelen i 2020, opplyses det.

Debattmøtet mellom de fylkesregionale topp-politikerne startet lørdag 31. august kl. 15.00.

Da blir det paneldebatt mellom følgende ni kandidater til toppverv i Agder fylkeskommune: ​Arbeiderpartiet: Gro Bråten, Senterpartiet: Oddbjørn Kylland, Miljøpartiet De Grønne: Birte Simonsen, Venstre: Jacob H. Handegard, Kristelig folkeparti: Bjørn Ropstad, Pensjonistpartiet: Ingebjørg Godskesen, Høyre: Arne Thommassen, Fremskrittspartiet: Steinar Bergstøl Andersen, og altså Demokratene: Vidar Kleppe.

Alle ovennevnte partier + Partiet De Kristne vil ha egen stand på Brokelandsheiadagene hele helgen, der kandidater til både kommune- og fylkestingsvalget er tilgjengelige for spørsmål og politiske diskusjoner, opplyses det.