Lederlønningsfesten gir Norge bakrus

Lederlønningsfesten gir Norge bakrusLederlønningsfesten gir Norge bakrus

Den siste tiden har vist nødvendigheten av at det må settes et tak på hvor mye lønn ledere i det offentlige skal tjene siden dette betales ut av fellesskapets midler. Dette skal gjelde alle bedrifter som det offentlige er involvert i som eiere eller hovedaksjonærer.

Lønnen til direktører i mange statlige selskaper har økt langt mer enn den generelle lønnsveksten. Det samme gjelder godtgjørelsen til styrene. Direktørene i sju statlige selskaper har hatt en lønnsvekst på mellom 20 og 40 prosent de siste årene.

I dag er det 67 ledere i staten som tjener over 1,5 millioner kroner, blant dem Nav-sjefen med 1,9 millioner, veidirektøren med 1,8 millioner og riksadvokaten med 1,7 millioner kroner. Dette er mer enn hva statsminister Erna Solberg har i lønn.

NRKs kringkastingssjef håver inn penger og tjener over dobbelt så mye som statsminister Erna Solberg. Den tidligere SV-politikeren Thor Gjermund Eriksen, deler ikke godene. I 2018 viste tall fra skatteettaten at NRK-sjefen tjente hele 5.185.479 kroner. Eriksen tjente 3,3 millioner kroner hos NRK. Resten fikk han fra en avtalefestet pensjonsutbetaling fra forrige arbeidsgiver på nesten 2 millioner kroner.

Demokratene mener at det ikke må gis lønninger som kan virke lønnsdrivende, og som innebærer sløsing med offentlige midler. Eventyrlige bonuser, sluttpakker og etterlønninger må selvsagt i disse alvorlige korona-tider avskaffes.

Nok er nok – og Demokratene sier stopp!

 
 
 
Vidar Kleppe - Demokratene
Vidar Kleppe
Politisk nestleder i Demokratene

Publikasjonsansvarlig Tor-Andre Hopen
Følg oss på facebook

 
 
Politikk Konservatisme Nasjonalisme Valg2021 Valg2023 Stortingsvalg Fylkestingsvalg Kommunevalg EØS EU ACER Schengen NeiTilEU NeiTilEØS NeiTilSchengen NeiTilACER Innvandring Islam StoppIslam #