De fleste flyktningene er ute etter våre goder

makvanEt høyreekstremt dansk parti har delt ut spraybokser påklistret «asylspray» og delt ut til kvinner som bor i nærheten av et asylmottak. Demokratene vil ikke gjøre det samme i Norge, sier partiets leder Makvan Kasheikal til Dagbladet, men han mener at dette tiltaket er et resultat av 20-30 år med mislykket politikk. «Folk har mistet troen på de etablerte partienes evne til å takle innvandringsspørsmålet, og derfor begynner de med slike aksjoner», sier han.

Selv om Kasheikal ikke vil dele ut spraybokser mener han at innvandringen de siste åra har bidratt til å gjøre nordiske land mer utrygge, i form av vold og voldtekter, skriver Dagbladet. «Vi må være såpass ærlige at vi sier at det har blitt et samfunnsproblem. I Norge er kvinner oppvokst med rettigheter, og i dag møter de mennesker som ikke er vant til disse rettighetene», sier Kasheikal til Dagbladet.

Partiet hans ønsker en full innvandringsstopp, med unntak for kvoteflyktninger fra FN, uten at han presiserer hvor mange kvoteflyktninger partiet kan godta og hvilken religion han forutsetter at de har. Kasheikal mener at flyktningene som kommer til Norge i dag, heller bør få hjelp i områdene rundt for eksempel Syria.

De som er reelle flyktninger, klarer ikke å komme hit på egen hånd. De fleste som kommer hit er ute etter våre goder, mener han. På spørsmål fra Dagbladet om det er nok kapasitet i for eksempel Tyrkia og Libanon, land som har tatt imot millioner av flyktninger de siste åra, svarer Kasheikal at det ikke er det det står på.

«I det kurdiske området i Nord-Irak kunne de for eksempel tatt imot dobbelt så mange flyktninger som i dag, om de hadde hatt verdenssamfunnets støtte. Dette ville vært en tusendedels så lite kostnadskrevende som å ta dem imot her», sier Makvan Kasheikal i avisen.