Nytt sjokk for de arbeidsledige

terje_larsen«Vanligvis er det finansminister Siv Jensen som har en tendens til å bli sjokkert av den minste ting. Denne gangen er det dessverre Jensen som sjokkerer eldre arbeidsledige i statsbudsjettet for 2017. Budsjettet inneholder svært dårlige nyheter for eldre arbeidsledige som mottar sluttvederlag,» mener Terje Larssen, som er styremedlem for Demokratene.

«Regjeringen står urokkelig fast på sine planer om å skattlegge sluttvederlaget, stikk i strid med hva som har blitt forespeilt i tidligere løfter fra regjeringens side! Dette kan bli bety slutten på ordningen om Jensen får det som hun vil,» frykter Terje Larssen.

«Sluttvederlaget er en avtale mellom NHO og LO om en engangs utbetaling til ansatte mellom 50 og 67 år, som må slutte i bedriften, for eksempel på grunn av sviktende helse, fordi bedriften må nedbemanne eller går konkurs,» forklarer han.

Sluttvederlaget utgjør med andre ord noen ekstra sårt tiltrengte kroner til eldre arbeidsledige, Finansminister Siv Jensen har dessverre andre prioriteringer. Der kan vi som f.eks nevne flere håpløse overføringer til flere gjennomkorrupte stater i Afrika som bare i fjor utgjorte svimlende 36 milliarder kroner,» legger han til.