Regjeringen for nye skatter og avgifter

Jan_simonsen5-150x1503331“Det tidligere «Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep» er blitt medlem av «Regjeringen for fortsatt høye skatter og avgifter og innføring av nye.» Lettelsene i inntektsskatten var tilnærmet null for «folk flest» i årets statsbudsjett. Og i sommer har ferierende nordmenn vært plaget av en helt fersk flyseteavgift,” skriver Demokratenes nestleder i Oslo, Jan Simonsen. Han fortsetter:

“Allerede nå har den nye avgiften fått en ødeleggende virkning. Rundt 1000 mennesker mister arbeidsplassene sine på Rygge flyplass, som må nedlegges som et resultat av den nye avgiften som har skremt lavprisselskap fra å fly på Norge. Det skjer i en tid der både statsministeren og Fremskrittspartiets finansminister i hver eneste tale snakker om behovet for å sikre arbeidsplasser og å skape nye.

Javel. Det skjedde etter forhandlinger på Stortinget og press fra Venstre. Men både Høyre og Fremskrittspartiet valgt å gi etter. For Venstre var verdiløs symbolpolitikk viktigere enn arbeidsplasser, og regjeringspartiene valgte å godta denne løsningen i stedet for å lete etter en annen.  At mange av de enkeltmenneskene som nå mister jobbene sine vil slite hardt med å skaffe seg nye og risikerer få store økonomiske problemer, var mindre viktig enn å klore seg fast til makten.

I tillegg gjør flyseteavgiften det dyrere og dermed vanskeligere for personer med lave inntekter å ta seg velfortjente ferier til Europas storbyer, eller komme hjem fra militæret i helgene, eller for studenter å ta noen korte weekendturer til hjembyene sine for å treffe venner og kjente.

Selv om 80-90 kroner ekstra hver vei kanskje er overkommelig for mange, er det en stor prosentvis økning av de billigste billettene. Det verste er imidlertid at en avgift, når den først er innført, har en tendens til å vokse jevnt med årene, etterhvert som politikerne trenger mer penger til å gjøre seg populære med. En trist politikk fra spesielt Fremskrittpartiet. Skatte-og avgiftslettepartiet som forsvant.”