Trusler mot meningsmotstandere

Hovedoppslaget i Søndagsrevyen 6. mars på NRK var trusler fra innvandringskritikere mot de som gjør det lettere for migranter å komme ulovlig til Norge og andre Europeiske land. Demokratene tar selvfølgelig sterk avstand fra alle trusler mot våre meningsmotstandere, men dumheten fra asylindustrien må også påpekes.

Den nyvalgte lederen for Norsk Folkehjelps Solidaritetsungdom, Ingrid Aspelund, var en av gjestene i Søndagsrevyen, og hun fortalte trusler  og ubehageligheter som hun hadde fått som følge av sitt engasjement for ulovlige migranter.

Aspelund, profilerer seg på Twitter som rådgiver for "Stopp hatprat", men hun har ett og annet å lære om hvordan hun skal behandle meningsmotstandere med respekt.

Aspelund, profilerer seg på Twitter som rådgiver for “Stopp hatprat”, men hun har ett og annet å lære om hvordan hun skal behandle meningsmotstandere med respekt.

Imidlertid er det grunn til å stille spørsmål med gehalten til disse spørsmålene når vi hører hvordan Aspelund uttaler seg. For eksempel sa hun på Norges viktigste nyhetssending:

«En del av disse holdningene legitimeres gjennom at politikere, slik som Sylvi Listhaug, og uttalelser hun har kommet med, egentlig støtter opp om dette.»

De angivelige truslene og «hatpraten» var imidlertid ikke alvorlig nok til at Aspelund har anmeldt noen av disse forholdene til politiet. Når hun kommer med uttalelser om at et medlem av regjeringen bidrar til det hun kaller «hatprat», hadde det vært nyttig om NRK faktisk hadde gitt eksempler på det som Aspelund karakteriserer som trusler og hat.

Vi burde forvente at en presumptivt seriøs og stor organisasjon som Norsk Folkehjelp selv var forsiktige med å diagnostisere sine meningsmotstandere, men fra denne organisasjonen har vi lært å forvente lavpannet politisk agitasjon som vil stemple legitime politiske ytringer som hat.

Imidlertid er det bra at politiet i innslaget før Aspelund presiserte at trusler også kom fra aktivistene som vil ha en uansvarlig innvandring til Norge. Dette har vi sett flere ganger fra Blitz-miljøet, SOS Rasisme, Tjen Folket og andre representanter fra voldsvenstre.

Demokratene vil alltid jobbe for et demokratisk samfunn som ikke blir undergravet av trusler, men vi vil være varsomme med å karakterisere meningsmotstandere for å drive med hat. Hat er en følelse vi som politisk parti ikke kan forholde oss til. Vår kritikk er aldri rettet mot innvandrere, men at når frustrasjonen øker over multikultur eksperimentet, da øker forakten for politikere. Vi ønsker saklige debatter basert på fakta.

Artikkelen ble også publisert på Verdidebatt.