Anmelder voldstrusler

Lederen for Demokratene i Norge, Makvan Kasheikal, har anmeldt en rekke personer etter at de har lagt ut alvorlige voldstrusler og sterkt rasistiske meldinger på sosiale medier. Til tross for at han ikke er muslim, og er leder for det partiet i Norge som er mest islamkritisk og sterkest motstander av innvandring, blir han kalt «jævla muslim». Likevel er voldstruslene alvorligst. «En person skriver under fullt navn på Facebook at han skal plante en knyttneve i ansiktet mitt,» sier Kasheikal til VG.

De sterke meldingene fra norske ekstremister kom etter at han uttalte i et intervju med VG at Breivik burde vært skutt og drept under terrorangrepet på Utøya. «Jeg ser på ham som Norges Osama bin Laden. Hver gang navnet hans kommer opp, tenker jeg på de uskyldige barna, de etterlatte og fedrelandet vårt», uttalte han nylig til VG.

Etterpå ble inngangspartiet til partikontoret til Demokratene i Kristiansand tagget ned. Samtidig skal Kasheikal ha mottatt et hundretalls trusler via sosiale medier. Selv omtaler han dem som hatkriminalitet og voldstrusler, skriver VG. «Jeg vil karakterisere det som en bølge av raseri og hat mot meg som person. Flere av truslene kommer åpenbart fra høyreekstremister som ble sinte på grunn av det jeg uttalte om Anders Behring Breivik. De ser på ham som et ikon og støtter ham. Det er ganske sjokkerende og skremmende at det finnes et slikt miljø i Norge. Jeg hadde aldri trodd det», sier han.

Ifølge VG hadde Kasheikal forrige uke et møte med Politiets sikkerhetstjeneste, blant annet for å få vurdert sin egen sikkerhetsrisiko. I tillegg til drapstrusler og trusler om å få en knyttneve plantet i ansiktet trekker Kasheikal frem et eksempel der en kvinne skrev at han ikke har noe med å uttale seg om Breivik i det hele tatt.

«Men jeg kommer ikke til å gjemme meg. Jeg har opplevd ekstremisme på nært hold under oppveksten i Iran, så vet jeg vet alt om hva ekstremisme kan føre til. Det sprer redsel og frykt. Vi må stå sammen og kjempe mot det. Uansett hvilken leir ekstremistene tilhører, kan de ødelegge enhver nasjon», sier Kasheikal, som kom til Norge sammen med sine foreldre som flyktet fra det brutale islamistiske prestestyret i Iran, som blant annet hadde torturert i hjel en av hans onkler.

«Jævla muslim», «jævla kurder». «Dra dit du kommer fra», er også blant e meldingene som er lagt ut på Facebook. «Selv om jeg er integrert i Norge og har jobb, og til og med ønsker å stanse innvandringen til landet, er jeg ikke bra nok for disse menneskene, fordi jeg ikke er etnisk norsk. Det gjør meg lei meg, mer enn jeg blir sint. Dette er mennesker som ikke forstår at vårt demokrati er bygget på toleranse og ytringsfrihet,» sier han til VG.