AP bryter lokalt løfte om ikke å innføre eiendomsskatt

Arbeiderpartiet gjorde det svært godt ved kommunevalget på Askøy for to år siden, og sitter nå i posisjon med ordfører Terje Mathisen i spissen. En av hovedgrunnene til at Arbeiderpartiet fikk så mange velgere var at de lovet velgermassen høyt og hellig et klart NEI til innføring av eiendomsskatt i Askøy kommune. Den gang gikk Jan-Ove Fromreide, leder for Demokratene i Norge på Askøy, ut og kalte ordføreren en bløffmaker. Nå har han fått rett.

I lokalavisen Askøyværingen forsvarer Terje Angelshuag, leder i Askøy Arbeiderparti, at partiet likevel vil innføre eiendomsskatt, og uttaler; «Eiendomsskatt handler om å ta ansvar.»

Det er Fromreide uenig i. Han mener tvert imot at eiendomsskatt er det motsatte av å ta ansvar.  «Ap skyver regningen over på innbyggerne. Fremskrittspartiet har lovet at de i kommende stortingsperiode skal forby kommunene å få lov å kreve inn denne usosiale eiendomsskatten. Her tror jeg Askøys innbyggere blir skuffet og pent må betale, i alle fall ut denne perioden med AP,» sier han.

«Det er trist at man vil skattlegge folk for å bo i egen bolig. Denne skatten er usosial og rammer mange som sliter med svak økonomi fra før, slik som minstepensjonister og småbarnsfamilier. Hvordan Arbeiderpartiet kan se disse menneskene i øynene, er for undertegnede en gåte. På vegne av Demokratene i Norge Askøy skal jeg love følgende. Denne usosiale skatten skal bort når vi kommer inn i kommunestyret. Hver dag frem til valget, skal vi minne velgerne på Ap sin bløff,» lover Fromreide.