AUF vil sette israelske drusere i livsfare, (og boikotte israelsk vin)

Vinmonopolet har i dag to viner fra israelske bosetninger i sitt bestillingsutvalg, rødvinen Gamla Cabernet Sauvignon og hvitvinen Yarden Chardonnay, skriver Dagbladet. Men skal du spørre etter dem på Vinmonopolet må du be betjeningen sjekke under «Øvrige land».  AUF sier til NTB at de vil boikotte vinprodusenten og gi Golanhøyden, der de blir produsert, til Syria. Det er lederen for Demokratene i Norge svært uenig i.

Om vinen har han følgende kommentar: «Golan Heights Winery ble grunnlagt i 1983 og er beliggende i den lille byen Katzin på toppen av Golanhøydene. Ved å kombinere gamle tradisjoner og ny teknikk har man hatt stor suksess med å produsere Israels fineste medaljevinnende viner. For eksempel er Golan Heights Winery den enestevingården i verden som har vunnet ”The Grand Pix d`Honneur” ved Vinexpo i Bordeaux tre år på rad. Det er en vin vel verd å prøve, og det vil ergre boikott-tilhengerne.»

Om AUFs syn på Golanhøydene har han denne kommentaren: «AUFs leder Mani Hussaini mener imidlertid at disse vinene må boikottes. Han argumenterer med at de blir produsert på okkupert område, og mener med andre ord at Golanhøydene tilhører Syria og bør levers tilbake til Syria. Slik at terroristgruppene på den syriske siden av grensen kan rykke frem til høydedraget og skyte raketter mot israelske byer ved Genesaretsjøen. Og slik a druserne på Golanhøydene kan velge om de vil la seg drepe av Al Quiada, Den islamske staten eller Assads soldater. Utrolig, men sant.»