Sigøynere tigger og skitner til Oslo

Sigøynere slår leir under Sinsenbrua, opplyser TV2. Det nærmeste borettslaget er mest plaget. Det har ifølge TV2 slitt med at hekkene er blitt brukt som toaletter, og i fjor fjernet de deler av hekkene på fellesområdet fordi de stadig fant avføring der. Det eneste Oslo kommune har gjort for å løse problemet er å bevilge 10 millioner kroner ekstra til opprydning når sigøynerne har flyttet.

«Det er ingen tvil om hvorfor sigøynerne er kommet til Oslo. Det er for å tjene penger gjennom tigging og tyverier,» mener førstekandidaten for Demokratene i Norge i Oslo, Max Hermansen. «I tillegg koster det mye penger å rydde opp etter dem,» legger han til.

I fjor viste en dokumentar i NRK hvordan tiggervirksomheten er nær knyttet til organisert kriminalitet. «Det bør treffes tiltak for å få slutt på dette problemet fra sigøynere, som norske medier har valgt å kalle «romfolket» for angivelig ikke å stigmatisere sigøynere. I stedet henspiller navnet på landet de fleste kommer ifra, Romania, og stigmatiserer derfor en hel nasjon.  Faktum er at tiggende sigøynere er vel så upopulære i Romania som i Norge,» sier Hermansen, og legger til:

«TV-dokumentaren fulgte noen av sigøynerne tilbake til deres landsbyer i Romania, og viste hvordan mafiabakmennene levde i luksus. Engelske dokumentarer har vist det samme. Hva bør gjøres? Det mest effektive vil være å trekke Norge ut av EØS-samarbeidet, slik at de ikke kan bo i Norge mens de søker etter arbeid her. Trekke Norge ut av Schengen slik at grensene kan kontrolleres, og innføre visumplikt for land der mange av sigøynerne kommer ifra. Så lenge det ikke blir gjort må vi forby tigging. Det vil redusere interessen for å komme til Norge».

Les også dagens oppfølgig i TV2