Det iranske regimet viser sitt sanne ansikt

Søndagens jordskjelv i Kermanshah-provinsen i grenseområdet mellom Iran og Irak ble målt til 7,3. Over 530 er døde og rundt 8000 skadd. Behovet for hjelp er enormt. 30.000 hus er helt eller delvis ødelagt, og opprydningsarbeidet vil ta lang tid. Ofrene for jordskjelvet er utslitte, kalde og desperate, meldte NRK og internasjonale medier tre dager senere.

Det trengs hjelp, og Israel har vært blant de landene som tilbød hjelpen, umiddelbart. Ved andre jordskjelvkatastrofer har Israel vært på plass bare et døgn etter katastrofen med fullt utstyrt feltsykehus, sykepleiere og leger. Å få sendt israelere inn i Iran har vært umulig, men Israel tilbød hjelp via Røde Kors. Iran sa blankt nei, til tross for det store behovet. Ikke bare til Israel, men til alle andre land som ville hjelpe. Og har allerede nå avsluttet letingen etter overlevende.

«Det viser det iranske regimets sanne ansikt,» sa Israelsk statsminister Benjamin Netanyahu etter det iranske avslaget. “Det er jeg helt enig med den israelske statsministeren i,” sier Demokratene i Norges leder, Makvan Kasheikal, og legger til:

“Ofrene for jordskjelvet er hovedsakelig kurdere fra de kurdiske områdene i Iran, og noen er kurdere fra nabolandet Irak. At det iranske prestestyret bare driver halvhjertet hjelpearbeid etter jordskjelvet er et nytt eksempel på hvordan den kurdiske befolkningen i landet blir behandlet. Den kurdiske befolkningen lider under det totalitære steinalderregimet i Teheran. Denne regimet er en trussel mot både kurdere, egen befolkning, og hele verden. Dessverre har Vesten og Norge god kontakt med det brutale regimet.”