Eneste land i verden med Dab-radio, er det lurt?

Norge er eneste land i verden med Dab -radio. Hvorfor tror vi det skal fungere så greit her kontra i andre land, spør Demokratene i Norges tredjekandidat Vest Agder, Jorunn Aaselle Olsen, «I Irland har man begynt å slukke sine Dab-sendere. Hong Kong vedtok før påske å slukke alle sine Dab-sendere. Finland skrinla Dab for godt i 2007. Og Sverige gjorde det ifjor. Danmark har utsatt Dab til 2027,» forteller hun..

Nå har ITU, international telecommunication union, akkurat bestemt at FM-radio skal være installert i telefoner og nettbrett pga beredskapsformidling når krisesituasjoner oppstår  I USA har det allerede trådt i kraft . Mexico har vedtatt det samme,» legger hun til.

Aaselle Olsen mener vi blir sårbare med å stenge ned FM nettet. «For ett par år siden forsvarte NRK seg med at det ville koste 200 millioner kroner for å ruste opp FM- nettet. Men de har brukt milliarder på Dab. Men nå bruker de 200 millioner på å tette Dab-hull Dette tar nok ikke nattesøvnen fra herrene i NRK. Det er jo våre lisenspenger de bruker. NRK sine utgifter bør dekkes av statsbudsjettet og ikke lisens-finansieres,» mener tredjekandidaten for Demokratene i Norge i Vest Agder.

Hun minner om at fremtidsforsker Eirik Newth, opprinnelig astrofysiker, sier at Dab er noe av det dummeste norske myndigheter har gjennomført. «Mens resten av verden snakker om G5, og går bort fra Dab, bruker vi milliarder på noe som nesten blir umulig å få solgt videre til andre land,» mener hun..